Bijgewerkt: 4 december 2021

Het Amstelveen College won het 11de vwo-scholierendebat

Nieuws -> Informatief

Bron: Gerard Bohncke
12-03-2018

Woensdag 7 maart 2018 vond op het KKC het 11de vwo-scholierendebat plaats. Deze debatavond wordt jaarlijks door Rotary Amstelveen-Amstel georganiseerd in samenwerking met de drie vwo-scholen. Teams van het HWC, KKC en het Amstelveen College treden tegen elkaar in debat, onder de noemer ‘Winnen met woorden’. In negen debatrondes werd bepaald welk schoolteam de meest punten weet te scoren.

Stellingen in deze 11de editie waren onder andere: 'Vuilnismannen zouden meer salaris moeten krijgen dan bankiers'. 'Wie een bijstandsuitkering heeft, zou elke aangeboden baan moeten aanvaarden' en: 'Ouders moeten het recht krijgen om vooraf het geslacht van hun kind te bepalen.'

Foto Amstelveen
(Foto Gerard Bohncke - 2018)

Woensdag 7 maart 2018 vond op het KKC het 11de vwo-scholierendebat plaats. Deze debatavond wordt jaarlijks door Rotary Amstelveen-Amstel georganiseerd in samenwerking met de drie vwo-scholen


De oorkonde voor de beste debater ging naar het HWC, de oorkonde voor de meest vlammende uitspraak was voor Danque Arendse van het Amstelveen College. De oorkonde voor het beste team ging naar het KKC en de overall prijs voor de beste school was voor het Amstelveen College. Het was de derde keer op rij dat het Amstelveen College het vwo-debat wist te winnen. Rotaryclub Amstelveen Amstel steekt veel energie in het stimuleren van de debatcultuur onder Amstelveense scholieren. In december was er de wedstijdavond met debatten tussen de havo-scholieren en in juni komt er een avond met debatten tussen de vmbo-scholen.

De jaarlijkse debatwedstrijd tussen teams van de Amstelveense gemeenteraad en scholierenteams is al bijna traditie. Het wordt even spannend of de nieuwe gemeenteraad na de komende verkiezingen de handschoen op gaat pakken. Als ze ‘ja’ zeggen op de uitnodiging, dan zullen in het najaar de teams die afgelopen woensdag tegenover elkaar stonden in het scholierendebat, gezamenlijk ten strijde trekken tegen teams van gemeenteraadsleden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.