Bijgewerkt: 4 maart 2024

Het 93e KLM huisje is getoond

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
09-10-2012

KLM introduceerde traditiegetrouw ter gelegenheid van haar verjaardag op 7 oktober 2012 een nieuw Delfts blauw huisje. Het 93e huisje dat KLM toevoegt aan haar collectie is het SieboldHuis in Leiden. Chief Operating Officer Pieter Elbers overhandigde het eerste exemplaar aan de heer Henri Lenferink, burgemeester van Leiden en de directeur van het SieboldHuis, mevrouw Kris Schiermeier.

klm 93 Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

Het SieboldHuis is het 93e KLM huisje geworden


Op 7 oktober 1919 werd de 'Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën' (KLM) opgericht. KLM bestaat dit jaar dus 93 jaar. Daarmee is KLM de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Het SieboldHuis is een museum aan het Rapenburg in Leiden, waar voorwerpen worden getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Het fungeert ook als een museum van de Japanse cultuur. Daarmee geeft het SieboldHuis uiting aan de bijzondere en lange relatie tussen Japan en Nederland.

KLM's New Delfts Blue House

KLM reikt de Delfts blauwe huisjes sinds de jaren 1950 uit aan boord. Deze huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd. De huisjes worden op intercontinentale vluchten aan passagiers in de World Business Class uitgereikt.

Voor de gemeente Leiden is het SieboldHuis het vierde KLM-huisje. De andere huisjes zijn de panden Hooglandse Kerkgracht 19, Stadstimmerwerf aan het Korte Galgenwater 1 en het Rapenburg 31.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.