Bijgewerkt: 4 maart 2024

Het 91ste Delfts blauw huisje van KLM

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
07-10-2010

KLM introduceerde ter gelegenheid van haar 91e verjaardag op donderdag 7 oktober 2010 een nieuw Delfts blauw huisje. Het 91e Delfts blauwe huisje dat KLM aan de collectie toevoegt is het Antillenhuis in Den Haag.

KLM Amstelveen
(Foto KLM - 2010)

Het 91e Delfts blauwe huisje van KLM


President-directeur KLM Peter Hartman reikte het huisje op donderdag 7 oktober uit aan Jozias van Aartsen, burgemeester Den Haag en Marcel van der Plank, Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen in Madurodam in Den Haag. Tegelijk vond in Madurodam ook de onthulling van een miniatuur Antillenhuis plaats.

KLM viert vandaag haar 91ste verjaardag. Op 7 oktober 1919 werd de ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën' (KLM) opgericht. KLM is de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

KLM benadrukt met het Antillenhuis mede vanuit historisch oogpunt haar goede band met de Antillen. Op 15 december 1934 maakte KLM ter gelegenheid van de feesten rondom het 300-jarig Nederlands bestuur op de Antillen de eerste trans-Atlantische vlucht naar Curaçao met de Fokker F XVIII ‘Snip’.

President-directeur Peter Hartman: “Met deze vlucht heeft KLM de basis gelegd voor het routenetwerk naar de Antillen. De vluchten bleken succesvol en dat zijn ze nu nog steeds. KLM vervoert jaarlijks meer dan 150.000 passagiers naar Curaçao, Bonaire en Sint Maarten. Hiermee is duidelijk dat de Antillen een zeer geliefde bestemming vormen voor onze passagiers.”

KLM reikt de Delfts blauwe huisjes sinds de jaren vijftig uit aan boord. Deze huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd. De huisjes worden op intercontinentale vluchten aan passagiers in de World Business Class uitgereikt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.