Bijgewerkt: 4 december 2021

Heiproeven langs de rijksweg A9 in Amstelveen in april en mei 2018

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
16-03-2018

Voorafgaand aan de verbreding van de rijksweg A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht en de verdieping van de A9 in Amstelveen voert Rijkswaterstaat heiproeven uit. Voor de werkzaamheden aan de A9 zijn tussen 2020 en 2024 funderingswerkzaamheden nodig. Rijkswaterstaat wil tijdens het project de hinder voor de omgeving wat betreft geluid en trillingen waar mogelijk beperken. Ook moet gezorgd worden dat de constructies gebouwd worden op een stevige en vaste grondlaag, in plaats van bijvoorbeeld op een zachte veenlaag.

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2014)

Wegwerkers begeleiden het heien van een betonnen paal aan de Rijksweg N61 tussen Terneuzen naar Schoondijke in 2014


Bij de heiproeven worden palen in de grond aangebracht, soms tot wel 25 meter diepte. Per locatie vinden verschillende funderingstechnieken plaats. Geluid en trillingen worden met meetapparatuur in kaart gebracht. De uitkomsten van de proeven kunnen aanleiding zijn om voorwaarden mee te geven aan de aannemer. Een uitkomst kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde techniek niet mag worden toegepast of alleen op bepaalde tijdstippen. In april en mei 2018 worden de heiproeven uitgevoerd op twee locaties langs de A9, bij het Keizer Karel College (KKC, locatie 1 op het kaartje) en de voormalige oprit 4 vanaf de Burgemeester Boersweg naar de A9 (locatie 2).

Impact omgeving. De proeven kunnen geluids- en/of trilling overlast geven en hebben beperkt impact op het verkeer; er kan korte tijd hinder zijn bij de aanvoer van materieel. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur.

Bij het Keizer Karel College wordt gewerkt in de meivakantie, van 27 april tot en met 11 mei 2018. De school blijft bereikbaar. Het westelijk deel van de parkeerplaatsen op het terrein van het KKC is dan tijdelijk buiten gebruik. Parkeren kan op het naastgelegen parkeerterrein ‘Oude Dorp’ en op de Ouderkerkerlaan.

Foto Amstelveen
(Bron Google Maps/Rijkswaterstaat /Amstelveenweb - 2018)

In april en mei 2018 worden de heiproeven uitgevoerd op twee locaties langs de A9, bij het Keizer Karel College (KKC, locatie 1 op het kaartje) en de voormalige toerit 4 vanaf de Burgemeester Boersweg naar de A9 (locatie 2)


Voormalige oprit 4. De werkzaamheden nabij de voormalige oprit 4 vinden plaats tussen medio april en eind mei. Er wordt gewerkt in de berm tussen het talud van de A9 en de voormalige oprit.

Over de A9 Badhoevedorp – Holendrecht. Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht van 3 naar 4 rijstroken per rijrichting en maakt een wisselbaan. De aanpak van de A9 maakt deel uit van het programma wegverbreding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Amstelveen wordt de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aangelegd, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en bij het Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg bouwt Rijkswaterstaat in totaal 12 kilometer aan geluidsschermen. Het werk start naar verwachting in 2020 en is klaar in 2024/2026. Meer informatie is te vinden op www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl . Bellen kan ook, via het gratis publieksinformatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.