Bijgewerkt: 25 juni 2024

Half miljoen soesjes voor verzorgingshuizen en voedselbanken

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
17-04-2013

Albert Heijn, Deli XL en Omroep Max gaan gezamenlijk de inwoners van alle verzorgingshuizen in Nederland op koningssoesjes trakteren. Daarnaast ontvangt een groot deel van de voedselbanken in Nederland ook deze speciale koningssoesjes om uit te delen. Dat zal in de week voor de troonswisseling gebeuren.

In totaal gaat het om 500.000 soesjes. Het initiatief wordt, op verzoek van het Nationaal Comité Inhuldiging, gecoördineerd door Omroep Max. Albert Heijn zorgt voor de koningssoesjes en Deli XL voor de verspreiding ervan.

strik Amstelveen
(Bron NCI - 2013)

Het Nationaal Comité Inhuldiging gebruikt de oranje strik als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die overal in Nederland worden voorbereid


Joop van den Ende, namens het Nationaal Comité Inhuldiging: '30 april is niet alleen een feest voor jonge mensen, maar zeker ook voor de ouderen in Nederland. Met deze feestelijke oranjetraktatie komen de bewoners vast en zeker in de stemming voor de feestelijkheden. Het is heel belangrijk, dat ouderen en de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank extra in het zonnetje worden gezet.'

De verzorgingshuizen en voedselbanken krijgen donderdag 18 april 2013 een brief met alle informatie over de levering van de koningssoesjes. Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft besloten het initiatief te belonen met de oranje strik.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.