Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Grote geld in Buurt over Ouderkerk

Nieuws ->

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
12-10-2006

De bevolking van Amstelveen is welvarend. Amstelveense inwoners hebben gemiddeld 29.600 euro per jaar te besteden, 3.700 euro meer dan de gemiddelde Nederlander.

Dat blijkt uit de nieuwste editie van 'Amstelveen in Cijfers', een naslagwerk van meer dan honderd pagina's waarin een duizelingwekkend aantal cijfers is opgenomen. Het naslagwerk verschijnt vlak na het compactere Facts & Figures [pdf 64 pag] en geeft cijfermatig inzicht in zeer uiteenlopende zaken.

Zo is voor de weerliefhebbers vastgesteld dat het in 2005 gemiddeld 10,9 graden in Amstelveen was (weer warmer dan de jaren ervoor) en voor iedereen die wat onnodig weggooide: in totaal werd maar liefst 37.472.000 kilo huishoudelijk afval afgevoerd.

Amstelveen in Cijfers meldt in het hoofdstuk Inkomens onder meer dat Amstelveen een groot aantal tweeverdieners telt, waardoor het besteedbare inkomen van huishoudens een stuk hoger ligt dan van Amstelveense individuen.

Het grote geld zit in Buurt over Ouderkerk: daar zijn veruit de hoogste individuele inkomens (gemiddeld 36.700 euro) te noteren én hebben huishou dens het meest te besteden. Elsrijk-West scoort ook goed in die welvarendheidstatistieken, met een gemiddeld besteedbaar inkomen van 27.100 euro per jaar. In Kronenburg moet men het met een stuk minder doen: 12.500 euro.

Door André Gerritsen


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.