Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Groot onderhoud aan A9

Nieuws -> Overheid

Bron: Amstelveens Weekblad
05-04-2007

Rijkswaterstaat gaat komende zomer groot onderhoud uitvoeren aan het gedeelte van de A9 tussen Badhoevedorp, vanaf de Ringvaart, en Holendrecht. Het gaat om het wegwerken van achterstallig onderhoud aan twaalf bruggen en viaducten. Vijf daarvan worden bovendien versterkt. Ook wordt het asfalt vervangen en komen er op diverse plaatsen nieuwe vangrails en verlichting.

A9 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De rijksweg A9 bij AmstelveenTijdens de werkzaamheden, die duren van 7 juli tot en met 19 augustus 2007, zijn er in beide richtingen drie versmalde rijstroken beschikbaar en geldt er een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur. Mocht het verkeer vastlopen, dan wordt reizigers een alternatieve route geadviseerd via A4, A10 en A2.

Vanaf 20 augustus is de A9 weer op volle capaciteit. Afrondende werkzaamheden na die dag vinden ’s nachts plaats. Rijkswaterstaat wil in de zomer ook het gedeelte van de A9 tussen Badhoevedorp en Velsen aanpakken. Net als vorig jaar bij het groot onderhoud van de A10 biedt Rijkswaterstaat dan alternatief vervoer om het aantal auto’s op de weg te verminderen. Zo worden onder meer samen met busmaatschappij Connexxion en NS voordelige kaartjes aangeboden.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.