Bijgewerkt: 23 juli 2024

Gratis Wi-Fi in Amstelland Bibliotheken

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
24-09-2010

Vanaf 1 oktober 2010 biedt Amstelland Bibliotheken in al haar bibliotheken een eigen draadloos netwerk aan. Dit betekent, dat u hier gratis gebruik kunt maken van Wi-Fi. Binnen de muren van de bibliotheek kunnen laptops, mobiele telefoons, iPods en elk ander apparaat, dat geschikt is voor draadloos internet, aangesloten worden op dit netwerk.

Hiervoor is geen wachtwoord nodig. Eenmaal ingelogd, kunt u gratis gebruik maken van internet, uw e-mail en andere online diensten. Ideaal om in een rustige en sfeervolle omgeving verder te werken of om gewoon te ontspannen.

Afgelopen zomer hield Amstelland Bibliotheken al een proef met haar draadloze netwerk in de bibliotheek aan het Stadsplein. De uitkomsten hiervan hebben ertoe geleid, dat nu in alle zeven vestigingen gratis gebruik gemaakt kan worden van Wi-Fi.

Wat is Wi-Fi?

Wi-Fi (Wireless Fidelity) is een certificatielabel in handen van de Wi-Fi Alliance voor draadloze datanetwerkproducten, die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11 (draadloos Ethernet).

Gemeenschappelijke toepassingen voor Wi-Fi zijn internet toegang en VoIP telefoon, online spelletjes, netwerkconnectiviteit voor consumentenelektronica, zoals televisies, dvd-spelers en digitale camera's.

De huidige 802.11-familie omvat 6 draadloze modulatie-technieken, die allemaal hetzelfde protocol gebruiken. De op dit moment populairste (en meest productieve) technieken zijn omschreven in de a, b en g- uitbreidingen op de originele standaard. Een veiligheidsprotocol werd toegevoegd en later verbeterd door de 802.11i toevoeging.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.