Bijgewerkt: 6 december 2021

Golfen in de hitte

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
27-04-2011

Op de tweede Paasdag, maandag 25 april 2011 organiseerde de familie Loogman op het terrein van Golfcentrum Amsteldijk op de Ringdijk Boven Polder 4 een open dag. Door het prachtige zomerachtige weer waren er veel mensen naar het golfcentrum gekomen. Lopend, fietsend, of met de auto.

Alles om bij het terrein te komen, was goed georganiseerd, mede omdat het weggetje vanaf de Amstelvrij smal is. Vanaf de grond is het terrein nog ‘één grote zandbak’, maar het uiteindelijke golfterrein was vanuit de lucht goed zichtbaar, met name hoe de verschillende holes eruit komen te zien. Tevens is men bezig enkele bunkers te bouwen, zodat bij plotseling slecht weer, zoals een hoosbui of onweer, de golfer direct kan schuilen.

De video die hieronder is te zien, is gemaakt vanuit de hoogwerker. Aangezien de bak niet zonder schommelen de lucht in ging, is de film natuurlijk ook wat wiebelig. Dat neemt niet weg, dat u wel een goede indruk kunt krijgen van het golfterrein.

De organisatie had het voor de mensen heel aantrekkelijk gemaakt. Men kon in een laadbak achter een tractor plaatsnemen en zo het terrein rondrijden en bekijken. Durfals konden mee in de bak van een hoogwerker, met een prachtig uitzicht, want zoals gezegd was het helder mooi weer. Er was voor de toekomstige golfer de mogelijkheid gecreëerd om een balletje te slaan en zowel jong als oud waagde zich hier aan.

In de boerderij werd informatie gegeven door de Nederlandse Golf Federatie, over de open golfdagen en over ‘kennismaken met golf’ en er stond ook een golfsimulator. Na zoveel activiteit was er zelfs gelegenheid om een verfrissend (alcoholisch) drankje te nuttigen, alvorens men weer naar huis terugkeerde. Al met al een goed georganiseerd gebeuren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.