Bijgewerkt: 26 mei 2024

Golden Oldies café in P60 Amstelveen

Nieuws ->

Bron: Amstelring
27-09-2021

Dinsdag 5 oktober 2021, zaal open 14.30, aanvang programma 15.00 uur. Toegang gratis in het gezellige P60-café van het gelijknamige poppodium in het hart van Amstelveen op het Stadsplein 100a 1181 ZM.

P60 en Amstelring Dagbesteding slaan de handen ineen en organiseren een cultureel programma speciaal voor senioren; My Generation. Dit voor alle ouderen uit Amstelveen die niet achter de geraniums gevonden willen worden en niet alleen de bingo zien als hun favoriete uitje. Naast het organiseren van een maandelijks evenement op de eerste dinsdagmiddag van de maand, kan er met inachtneming van het Corona protocol ook weer elke dinsdag  worden gestart met het Senioren Rockkoor My Generation, meer weten? Neem dan contact met ons op via Mygeneration@amstelring.nl  maar ook telefonisch nummer 06 14646643 (Misha de Jong)

Op dinsdagmiddag 5 oktober gaan we onder leiding van zanger Harald met elkaar terug naar de grootste hits uit de jaren ‘60 en ‘70. Het begin van de popmuziek. Mee zwijmelen met Elvis, Jim Reeves en Cliff Richard maar ook The Beatles en The Every Brothers komen voorbij. Wie kan er nog stil blijven zitten bij de aanstekelijke muziek uit de film Grease? De absolute topgroep in de jaren ‘70 werd ABBA maar ook onze eigen ‘Una Paloma Blanca’ en ‘Missisippi’ stonden wereldwijd op nr. 1. BZN, The Cats, Maywood en Luv’ werden internationaal beroemd. ‘Mon amour, ‘One Way Wind’, ‘Rio’ en ‘The greatest lover’ zingt iedereen nog moeiteloos mee. Ook de Nederlandstalige meezingers deden het goed. André Hazes scoorde hit na hit net als Conny Vandenbos, Willeke Alberti, Nico Haak en Rob de Nijs.Tijdloze muziek dus, die ook de net wat jongere ouderen aanspreekt. Zullen we de glitterbol nog eens ophangen voor de discohits van Boney M, The Village People en Gloria Gaynor? Als Lee Towers zingt:‘You never walk alone’ doet iedereen uit volle borst mee. Zin in een feestje? Welkom in het Golden Oldies Café! Na het optreden kan er worden meegedaan aan een muziekquiz voor mensen die zichzelf niet al te serieus nemen (tijdens spelletjes). Lekker informeel gezellig onder elkaar!

Senioren Rockkoor. Alle ouderen uit Amstelveen worden uitgedaagd zich aan te sluiten bij dit unieke project! Vanaf 12 oktober 2021 zingen we iedere dinsdag de longen uit het lijf onder bezielende leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van de reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Dinsdag 12 oktober is een kostenloze open repetitie, gewoon om even de sfeer te proeven en voor iedereen toegankelijk.

Het koor is geïnspireerd op de Britse band The Zimmers. De leadzanger van The Zimmers is 90 jaar oud en het oudste bandlid 100. Initiatiefnemer, Tim Samuels, wilde met The Zimmers een aanklacht maken tegen de manier waarop er met ouderen wordt omgegaan. Hij maakte hen krachtig zichtbaar door hen in een studio met elkaar te verenigen. Inmiddels hebben ze verschillende hits op hun naam staan, waaronder een cover van My Generation van The Who.

My Generation Amstelveen. Iedereen kan zich aansluiten. Zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer! Wil je graag meedoen, maar lukt dat niet zonder hulp of ondersteuning? Laat ons dit dan weten, dan zoeken we naar een passende oplossing, je bent hierin zeker niet de enige.

Vanaf 12 oktober 2021 repeteert het koor op de dinsdagmiddagen en is er iedere eerste dinsdag van de maand een cultureel programma in het café van het Poppodium. Het Cultuurcafé is gratis en de koor-repetities kosten € 8 per keer, inschrijven kan op: www.P60.nl of aan de kassa van P60. Nieuwsgierig geworden en meer weten: Mygeneration@amstelring.nl  of nummer 06 14646643 (Misha de Jong)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.