Bijgewerkt: 4 december 2021

Gluren bij de Buren Amstelveen 2018 op 11 maart

Nieuws -> Informatief

Bron: P60
05-03-2018

Op zondag 11 maart 2018 vindt de eerste editie van Gluren bij de Buren Amstelveen plaats. Het vloerkleed is het podium, de bank is de tribune. Laat je verrassen door lokaal talent in een van de 22 huiskamers door heel Amstelveen.

Het programma is bekend en online te vinden. Op zondagmiddag 11 maart vinden er 66 optredens plaats verschillende wijken van Amstelveen. In elke deelnemende huiskamer treedt een lokale act drie keer op. De programmering biedt voor ieder wat wils: van onontdekte singer-songwriters tot lokaal theatertalent. Coördinator Rinske Bouwman: ‘Er is veel keus, waar moet je beginnen? Mijn tip: ga gluren in je eigen buurt. Er is van alles te ontdekken bij jou om de hoek, en wie weet ontdek jij de nieuwe Michiel Huisman of Miss Montreal!’

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2018)

De Gluren bij de Buren Amstelveen 2018 flyerDe organisatie heeft er zoveel mogelijk voor gezorgd dat er lokaal talent te bewonderen valt. Dit is onder andere gelukt door de samenwerking met P60, Schouwburg Amstelveen, Bibliotheek Amstelland, Platform C, het Amstelveens Poppentheater en Gemeente Amstelveen. Het publiek zal Amstelveense muziek beluisteren, Amstelveens theater bekijken en Amstelveense dans beleven.

Elke act treedt gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes zijn onderverdeeld, is het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Gluren bij de Buren is een gratis te bezoeken huiskamerfestival. Men hoeft niet te reserveren. In elke huiskamer staat een spaarpot, waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren na elk optreden. Rinske Bouwman: ‘We willen ervoor blijven zorgen dat iedereen kan komen gluren, maar het is ook belangrijk dat we laten zien dat podiumkunst niet vanzelfsprekend is. Vandaar de spaarpot.’ Overzicht van het programma: https://www.glurenbijdeburen.nl/amstelveen/programma#/mapAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.