Bijgewerkt: 14 juli 2024

Geslaagde info avond kunstproject 'Buurt in Beeld'

Nieuws -> Informatief

Bron: Nicole van Buuren
29-04-2011

Op woensdag 27 april 2011 is in de Buurtkamer aan de Van der Hooplaan een informatie avond gehouden om geïnteresseerden in het community art project Buurt in Beeld meer te vertellen over de plannen voor het kunstproject op de muur van de flat Lindenlaan / Van der Hooplaan.

Jeltje van Houten en Nicole van Buuren van het bureau 2VanKunst hebben een ontwerp gemaakt van 10 gekleurde panelen op de muur van de flat. Van een afstand zie je gekleurde vlakken, die ’s avonds van een lichtrandje in dezelfde kleur voorzien zijn. Kom je dichterbij dan zie je dat de panelen bestaan uit fotocomposities in één kleur.

Kunst Amstelveen
(Foto Nicole van Buuren - 2011)

Deelnemers van het kunstproject 'Buurt in Beeld'


Met de groep worden thema’s voor de foto’s gekozen en vervolgens gaan de deelnemers foto’s maken. Die worden in de groep met de computer tot composities gemaakt. In een Powerpoint presentatie werden een aantal van de vele mogelijkheden verkend. Ook analoge foto’s kunnen worden gescand en meegenomen worden. Composities kunnen ook met de hand gemaakt worden, als je niet met computers overweg kunt.

Het project wordt gedragen door de inbreng van iedere deelnemer. Omdat het een groepsproces is, gaat het niveau van bewerken afhangen van de ideeën, mogelijkheden en vaardigheden die in de groep aanwezig zijn. Iedereen brengt iets in, en samen maken we  het tot iets moois.

Er zijn 2 bijeenkomsten per week afgesproken, de woensdagavond om 20.00 en de vrijdagmorgen om 10.00 uur.  De eerste bijeenkomst zal op woensdagavond 11 mei zijn, de laatste half juli. In de zomermaanden worden de foto composities op de panelen gedrukt en worden deze van led licht voorzien en gemonteerd op de muur door een installateur. Daarna volgt de onthulling. Het was een geanimeerde bijeenkomst, mensen waren zeer positief over de plannen en er was een goede sfeer.

De leeftijdscategorie 12 tot 25 ontbreekt nog bij de deelnemers. Nieuwe deelnemers zijn nog van harte welkom!  Wil jij je eigen omgeving mee helpen vormgeven, geef je dan op voor dit project bij: Jeltje van Houten 06-10624215, of Nicole van Buuren 06-36256386, of via info@2VanKunst.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.