Bijgewerkt: 2 maart 2024

Geprolongeerd: Culinaire en historische wandelingen in Ouderkerk

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Mark Homan
12-02-2008

Ook in 2008 organiseert de Stichting Historische Wandeling wederom de culinair historische wandelingen in Ouderkerk aan de Amstel. Onder leiding van een gids, langs bekende monumenten in Ouderkerk zoals De Amstelkerk, het Gemeentemuseum en de Sint Urbanus en nog veel meer historische plekken, nemen wij u mee naar een drietal restaurants in Ouderkerk, maakt U een oversteek met het bekende Coevert-pontje en kunt U genieten van een drie gangen lunch bij de restaurants.

Wanneer?

De wandelingen vinden op 12 en 19 april 2008 plaats. De deelnemers worden om half elf 's morgens verwacht in café De Vrije Handel in de Dorpsstraat (tegenover het gemeentehuis). Na de aanmelding en een kopje koffie starten we om elf uur en wij verwachten dat we om ca. vier uur terug zijn. U kunt dan eventueel (op eigen kosten) nog een versnapering nuttigen in De Vrije Handel.

Historisch museum Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het Gemeentelijk Historisch Museum van Ouder-Amstel met in de achtergrond de Nieuwe Kerk


Wat bieden wij u?

In de drie deelnemende restaurants De Oude Smidse, 't Deurtje en 't Jagershuis krijgt U telkens een onderdeel van het 3-gangen menu aangeboden. Het menu is tot op het laatst een verrassing, maar mocht U speciale wensen hebben zoals geen vis of bij voorkeur vegetarisch dan kunt U dat bij de aanmelding opgeven. Per gang krijgt u een glas wijn of bier of een frisdrank. Bij de aanmelding kunt U aangeven of U met een bepaalde groep wilt wandelen of indien U een voorkeur heeft voor een gids.

U wordt door de gids tijdens de wandeling geïnformeerd over de roemruchte historie van Ouderkerk terwijl U ook een bezoek brengt aan historische monumenten. Het oude café De Vrije Handel is uw eerste kennismaking met de geschiedenis van Ouderkerk aan de Amstel.

Wat kost het?

De deelnameprijs is per persoon € 52,50 (exclusief een euro per persoon na afloop van de wandeling te overhandigen aan uw gids). Het bedrag dient vooraf gestort te worden op onze bankrekening 3005.24.390 t.n.v. Stichting  Historische Wandeling. Na uw storting is uw deelname definitief, u ontvangt geen bevestiging van uw deelname.

Aanmelding en informatie

De aanmelding sluit begin april. U kunt zich aanmelden via het inschrijvingsformulier dat u kunt aantreffen bij de winkels, bibliotheken, sportvoorzieningen, etc. in Ouderkerk en omgeving. Ook kunt u zich aanmelden via onze website Wandelingen Ouderkerk ,

of via e-mail f2hmark-homan@hetnet.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.