Bijgewerkt: 28 november 2021

Genealogische Markt in De Meent

Nieuws -> Informatief

Bron: NGV / Amstelveenweb / Wikipedia
27-09-2008

De Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Amsterdam en omgeving, vierde haar 60-jarige bestaan met een genealogische markt op 27 september 2008. Hieraan namen vele genealogische en historische verenigingen deel. Het gebeuren vond plaats in het wijkcentrum De Meent in Amstelveen.

Tijdens de markt verkocht de afdeling Amsterdam ook haar jubileum CD “Familienaam is Beroepsnaam”. De CD bevat ruim 4.000 pagina’s met meer dan 17.000 verschillende achternamen.  Ook in Amstelveen vanuit Amstelveen is een familienaam – beroepsnaam opgenomen. Dit is de familie Wielenmaker.

Meent Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De sportzaal van De Meent is veranderd in een genealogische markt


In De Meent waren veel deelnemers aanwezig, zoals het Centraal Bureau voor Genealogie, Noord-Hollands Archief, Genlias Noord-Holland, Stads Archief Amsterdam, maar ook verschillende provinciaalse en plaatselijke genealogische verenigingen. Zo waren er stands van Friesland, Groningen, Drenthe, maar ook uit Zwolle bijvoorbeeld.

De historische vereniging van Amstelveen bemande ook een stand, maar er waren zeker 40 interessante afdelingen aanwezig, zoals heraldiek, computergenealogie, familieorganisaties, Surinaamse genealogie en om half drie was een lezing door Mevr. J. Hofland-Poot over “Foto's in een genealogieprogramma, hoe gaan we daar mee om?”

Meent Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Vlnr. Yvonne de Matter, medewerker kabinetszaken, burgemeester Jan van Zanen en G. van der Wal, voorzitter van de Nederlandse Genealogische Vereniging Afdeling Amsterdam


Burgemeester Jan van Zanen heeft ook de markt bezocht en werd door de heer G. van der Wal, voorzitter van de Afdeling Amsterdam begeleid tijdens zijn bezoek en hij toonde grote interesse in de jubileum CD van de Genealogische Vereniging.

Meent Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De cover van het indexboek van de CD "Familenaam is Beroepsnaam"


Wat is genealogie?

Genealogie, of stamboomonderzoek is een discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderlijk onderzoek dan wel de afstamming van de familienaam. Het beoefenen van genealogie is duidelijk een zeer aanstekelijke bezigheid, gezien de groeiende populariteit van deze vrijetijdsbesteding.

Amateur en professioneel

Amateur-genealogen, zoeken meestal hun eigen voorouders en die van hun kinderen en echtgenoten. Professionele genealogen kunnen ook onderzoek doen voor anderen, publiceren boeken over genealogische methoden, onderwijzen, of werken voor bedrijven die software of online databanken maken.

Beiden proberen te begrijpen- niet alleen waar en wanneer mensen leefden- ,maar ook hun levensstijl, biografieën en motivaties. Dit vereist vaak - of leidt tot - kennis van verouderde wetten, oude politieke grenzen, migratie trends, sociale en historische omstandigheden.

Externe links: Nederlandse Genealogische Vereniging Familieband My Heritage  Family Tree BuilderAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS