Bijgewerkt: 22 april 2024

Gemeente-eend ontdekt in het raadhuis van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
30-05-2012

Op dinsdagavond 29 mei 2012 werd door één van onze redactieleden een zogenaamde gemeente-eend (Latijns: Amstelveniis commune kwa-kwa) ontdekt op het rookterras van het raadhuis van Amstelveen. Moeder eend zit gewoon de hele dag op haar nest om haar eieren warm te houden.

eend Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De moedereend wordt voorzichtig benaderd op het rookterras van het raadhuis van Amstelveen


Een aantal rokende ambtenaren en raadsleden hebben de Amstelveense gemeente-eend in bescherming genomen. Er staat zelfs een glazen bakje met water dat de moeder elke dag vers wordt aangeboden. Hoe het straks verder zal gaan met moeder en de veertjesbabies, is volkomen onduidelijk, want het terras is op de eerste etage van het raadhuis. Als de kleine eendjes uit de eieren kruipen, kunnen ze direct naar beneden vallen en dan is einde oefening.

eend Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De gemeente-eend blaast een beetje, om de bezoeker af te schrikken, maar verder blijft ze rustig op haar nest


Linda Roos, fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen was toevallig ook op het terras en toen ze de moedereend zag, was ze verbijsterd. 'We moeten iets doen, want als de eendjes naar beneden vallen, is dat heel triest! Wij moeten ze met een gaas afschermen' – aldus mevrouw Roos.

Helaas hebben de andere raadsleden niets van dit incident opgemerkt, want in de raadzaal begon de commissievergadering van RWN en door de vele mensen, die naar het raadhuis kwamen om de plannen over het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente te bekritiseren, was er geen ruimte meer voor de ellende van deze lieve moedereend. Wordt vervolgd………Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.