Bijgewerkt: 25 juni 2024

Geleidehonden kregen masterclass schilderen

Nieuws -> Informatief

Bron: KNGF Geleidehonden
31-03-2008

Bij KNGF Geleidehonden te Amstelveen heeft Hanna Verboom een masterclass schilderen gegeven aan blindengeleidehonden in opleiding. De bekende actrice en kunstenares ging op uitnodiging van Specsavers, sponsor van KNGF Geleidehonden, de ultieme artistieke uitdaging aan: het creëren van Guide Dog Art ofwel het maken van kunst met geleidehonden. Verboom begeleidde de honden die met hun pootjes in de waterverf over canvas panelen mochten lopen.

Verboom Amstelveenweb
(Foto KNGF Geleidehonden - 2008)

Actrice Hanna Verboom geeft masterclass schilderen aan geleidehonden


Met deze actie willen Specsavers en KNGF Geleidehonden aandacht vragen voor het belangrijke werk dat de honden verrichten. Binnenkort worden de kunstwerken - die uiteraard zijn gesigneerd door Verboom en de creatieve viervoeters - geveild via het tijdschrift voor hondeneigenaren Wraf! Specsavers schenkt de volledige opbrengst aan KNGF Geleidehonden.

Hanna Verboom kijkt met veel plezier terug op het bijzondere initiatief. “Schilderen is één van mijn passies en ik vond het erg leuk met de geleidehonden te werken. De honden vinden het prachtig om met verf aan de slag te gaan en dan is het een uitdaging om samen met hen mooie schilderijen te maken”, zegt Verboom. “De werken zijn in ieder geval kleurrijk en expressief geworden. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat tijdens de veiling van deze kunstwerken een mooi bedrag wordt opgehaald voor KNGF Geleidehonden.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.