Bijgewerkt: 27 september 2022

Geen nieuws van de inspectie over het Zonnehuisgroep Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnehuisgroep Amstelland
13-07-2016

Petra van Werkhoven bestuurssecretaris van de Zonnehuisgroep Amstelland meldt het volgende op 13 juli 2016:

Dinsdag 12 juli 2016 om 17.10 uur zijn wij gebeld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met de mededeling, dat zij ons op dit moment geen toelichting kunnen geven over, waarom wij in categorie 2 (vervolgtoezicht) staan. De medewerkster van de IGZ had geen inzicht in ons dossier. Wij kunnen op zijn vroegst eind augustus in een bestuurgesprek misschien horen, waarom zij ons in categorie 2 ingeschaald hebben. Wij zijn zeer teleurgesteld over deze blijvende onduidelijkheid. Uiteraard gaan wij gewoon door met dagelijks goede zorg geven en ons daarvoor enorm in te zetten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het verpleeghuis Zonnehuis Amstelveen aan de Groenelaan 7


In het bestuurgesprek zullen we ook de gelegenheid nemen in te gaan op de impact van ‘de inspectielijst’ voor onze cliënten, familieleden, medewerkers, vrijwilligers, stakeholders en relaties. Wilt u ons punten meegeven? Wij vernemen dat graag via rvb@zhga.nl of 0900 0401441. De IGZ medewerkster deelde ook mee, dat de inspectie in oktober ‘de lijst’ wil actualiseren. Tot slot adviseerde zij transparant te zijn. Dat zijn wij ook en daarom bij dezen wederom het rapport van het inspectiebezoek aan Zonnehuis Westwijk in juli 2015.

Toelichting op beoordeling door de IGZ: De IGZ geeft een oordeel ‘voldoet’ als 100% voldoet. Dus als bijvoorbeeld één paraaf op één medicatieaftekenlijst ontbreekt en de andere lijsten zijn helemaal in orde, dan is het oordeel van de inspectie op één van de medicatieveiligheidnormen is: ‘voldoet niet’. Lees ook: Rapport van het inspectiebezoek aan Zonnehuis Westwijk in Amstelveen op 21 juli 2015 (pdf 27 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.