Bijgewerkt: 30 november 2021

Geen lening afsluiten bij illegale kredietaanbieders!

Nieuws -> Informatief

Bron: AFM
14-08-2013

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten geen lening af te sluiten bij de illegale kredietaanbieders Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl.

Deze aanbieders hebben geen verplichte vergunning van de AFM en brengen hoge kosten in rekening bij het afsluiten van een lening, zo blijkt uit onderzoek. Geen van de consumenten die een melding hebben gedaan bij de AFM, heeft bovendien daadwerkelijk een lening ontvangen.

euro Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Let op bij het afsluiten van een lening!!


De AFM ontvangt graag meldingen van consumenten over deze partijen. Dat kan via het Meldpunt Financiële Markten: 0800- 5400 540 (gratis).

Let op bij het afsluiten van een lening

Voor het verstrekken, of adviseren van een lening moet een adviseur in het bezit zijn van een vergunning van de AFM, of de Nederlandsche Bank. Als er geen vergunning is en er wordt toch een lening aangeboden, of geadviseerd, dan is dit illegaal. Soms worden illegaal leningen aangeboden via advertentie-websites.

De AFM ontvangt geregeld signalen van consumenten die vóóraf geld betalen (zogenaamd een verzekeringspremie, of administratiekosten), maar uiteindelijk geen lening krijgen. Ook krijgt de AFM signalen van fraude met persoonlijke gegevens. Hier treedt de AFM tegenop.

Consumenten kunnen op de website van AFM belangrijke aandachtspunten vinden bij het afsluiten van een lening.

Controleer of de aanbieder of bemiddelaar een vergunning heeft

Pas op met telefonische benadering

Bemiddelingskosten zijn verboden en verzekeringsadvies is niet verplicht

Pas op met een bezoek van een adviseur aan huis

Teken niet onder druk

Houd rekening met kosten op de lange termijn

Daarnaast adviseert de AFM consumenten om de waarschuwingslijsten te raadplegen. Daarop staan partijen, waarvoor de AFM of buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd.

Autoriteit Financiële Markten?

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten.

Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS