Bijgewerkt: 4 maart 2024

Geen economisch herstel bij extra bezuinigingen

Nieuws -> Informatief

Bron: FNV
18-06-2013

De FNV roept het kabinet op de komende maanden na te denken over minder bezuinigen en meer investeren in banen. Ton Heerts, voorzitter FNV: "Nu wordt er nog een licht herstel voorspeld voor volgend jaar, maar zo gauw er extra bezuinigd wordt, gaat het mis."

De nieuwste Centraal Planbureau (CPB)-cijfers laten zien, dat de bezuinigingsdrift niet werkt. De werkloosheid loopt enorm op tot 650.000 mensen en de economie krimpt verder. Heerts:"Met deze krimpstrategie zitten we op een doodlopende weg.

denker Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Eerst even nadenken


Op diverse plaatsen wordt gesproken over een aanvullend bedrag van 6 miljard, dat bezuinigd zou moeten worden. Bovenop het al meer dan drastische bezuinigingspakket, dat dit kabinet in haar regeerakkoord aankondigde. Het mag duidelijk zijn, dat de FNV een extra bezuiniging van welk bedrag dan ook afraadt. Knokken voor banen en werken aan werkgelegenheid. Daar draait het om op dit moment, niet om de naakte cijfers."

Wat de consequenties zouden kunnen zijn van deze verwachtingen voor de groei van de economie, valt nu nog niet te zeggen. Heerts: "Afgesproken is bij het sluiten van het Sociaal Akkoord, dat we in de loop van de zomer, dus ergens in augustus, de balans zouden opmaken. Daar houden wij ons aan."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.