Bijgewerkt: 14 april 2021

Geen centrale examens in het schooljaar 2019-2020

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
25-03-2020

De centrale examens gaan dit schooljaar niet door. Dat heeft minister Slob (Onderwijs) besloten samen met de onderwijsorganisaties. Scholen krijgen door dit besluit meer tijd om de schoolexamens af te ronden. De resultaten van de schoolexamens vormen de basis voor het behalen van het diploma dit schooljaar. Minister Slob: 'We vragen momenteel veel aan leraren en leerlingen willen een goede voorbereiding op hun examens. Met deze ingrijpende beslissing is er duidelijkheid. Ik wil alle leerlingen de kans geven om een volwaardig diploma te behalen en daarmee zonder vertraging door te stromen naar het vervolgonderwijs in deze tijden van crisis.'

Foto Amstelveen
(Foto Valerie Kuypers/MOCW - 2018)

drs. Arie Slob (ChristenUnie) minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media


Schoolexamens. Het centraal examen komt dit schooljaar te vervallen. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. Scholen krijgen langer de tijd om het schoolexamen goed en veilig te organiseren en af te sluiten. Scholen wordt opgeroepen in lijn met de nieuwe maatregelen de schoolexamens zo veel mogelijk op afstand te doen. Waar nodig hebben scholen de ruimte om hun Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) aan te passen om dit te realiseren. In overleg met het vervolgonderwijs wordt gekeken hoe de studenten die dit jaar instromen, binnen de huidige omstandigheden, zo goed mogelijk kunnen worden voorbereid op hun vervolgopleiding. Er volgt zo spoedig mogelijk informatie over de nieuwe zak-slaagreling en de herkansingen.

Het schooljaar wordt gedefinieerd als de periode die een leerling nodig heeft om van de ene naar de andere klas te gaan. Voor studenten eindigt een schooljaar meestal met het begin van de lange vakanties, maar niet voor leerkrachten en personeel, die soms zelfs tijdens de schoolvakanties naar de lessen moeten gaan. Tijdens het schooljaar en tussen de schooljaren door zijn er schoolvakanties.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.