Bijgewerkt: 4 maart 2024

GS steun voor Carmenlaan in Amstelveen

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
28-01-2009

Het te verwachten positieve effect op de Zuidtangent van een halte aan de Carmenlaan in Amstelveen is voor Gedeputeerde Staten reden, om financieel te willen bijdragen aan de ontwikkeling van een OV-knooppunt op die locatie- meldt de Provincie Noord-Holland.

Een voorstel daartoe zal aan Provinciale Staten worden voorgelegd. GS vinden dat de locatie Carmenlaan meer mogelijkheden biedt om lokale en regionale verbindingen te koppelen dan een eventueel knooppunt bij de Ouderkerkerlaan.

Bovendien ligt de halte Carmenlaan dichter bij het Stadshart van Amstelveen en komt ook de toekomstige route van de Zuidtangent er in de buurt. Dat antwoorden GS op schriftelijke vragen van de SP. Het huisvestingsbeleid voor de locatie Carmenlaan is een zaak van de gemeente, aldus GS.

Zuidtangent?

De Zuidtangent, een vorm van hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het zuidelijk deel van de Stadsregio Amsterdam, wordt gevormd door twee snelle tangentiële busverbindingen. Het eerste deel van de Zuidtangent werd geopend op 13 januari 2002.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.