Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Fred Vos te gast bij RTV-Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
05-08-2012

Fred Vos (79)  over het wel en wee van een Bewonerscommissie in radioprogramma Eén Amstelveen. Hij is al 10 jaar de gedreven voorzitter van de Bewonerscommissie Stratus, de hoogste flat (16 woonlagen) bij winkelcentrum Groenhof. Wat voor belangen spelen er, als je een brug bent tussen de huurders en de verhuurder? Hoeveel tijd gaat er in het werk zitten en krijg je er voor betaald?


Grotere kaart weergeven Groenhof Amstelveen

Fred vertelt, hoe hij omgaat met vastgoedondernemer Vesteda, de eigenaar van zijn appartement. In tegenstelling tot sociale verhuurders, zoals woningcorporatie Eigen Haard in Amstelveen, is Vesteda een particuliere verhuurder in Amstelveen. Zelfs de grootste commerciële vastgoedbelegger met ruim 26.700 woningen.

Ter vergelijking: de grootste woningcorporaties – Vestia en Ymere – hebben ruim 80.000 woningen. Het verhaal van Fred maakt helder, hoe de woningnood voor starters en sociale huurders ook bij particuliere eigenaren een belangrijke rol speelt.

vos Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Fred Vos (l) met Conchita en Kees Willems in de RTV-A studio


In de flat wonen niet alleen huurders, ook zijn er koopflats. Hoe gaat de samenwerking met de Vereniging van Eigenaren? En hoe is de relatie tussen de huurders en de kopers onderling in de flat? Gezien zijn leeftijd, bijna 80 jaar, en ook die van de huurders in Stratus die oud tot zeer oud zijn, de vraag hoe zijn opvolging binnenkort geregeld gaat worden. Is de Bewonerscommissie wel levensvatbaar?

Kees Willems, die al vele jaren de penningen van de commissie beheert, vult zijn anekdotes aan. Eén Amstelveen: te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk  ook via de website: www.rtvamstelveen.nl,  (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven) Uitzending: dinsdag – donderdag – zaterdag: 12.00 uur + zondag: 19.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.