Bijgewerkt: 21 juni 2024

Fototentoonstelling nu op weg naar Obuda

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-07-2006

De fototentoonstelling "Focus on Families" met bijdragen uit Amstelveen, Óbuda (Hongarije, Budapest) en Woking (England, Surrey) in de Amstelveense bibliotheken is weer ten einde.


SICA (Stichting Internationale Contacten Amstelveeen) kijkt met bijzonder veel plezier terug op dit project, dat een artistieke blik gunde op het alledaagse leven in de partnersteden van Amstelveen. Naast een vakjuryprijs werd er ook een publieksprijs uitgeloofd. Het Amstelveense publiek koos voor de foto 'Koekhappen' van fotograaf Ben Touw. Een typisch Nederlands  tafereeltje, waarbij de lichtheid van het onderwerp werd ondersteund door de kleuren, de hoeken en de lijnen die de foto kenmerkten.

De publieksprijs - een VVV tegoedbon van 50 euro- uitgereikt door de vice-voorzitter van SICA, Akkeleen Hoekstra, aan de heer Ben Touw. Ook heeft SICA een tegoedbon verloot onder alle stemmers op de winnende foto. Hiervan is de winnaar L.M. Herni.

De tentoonstelling is inmiddels verscheept naar onze partnerstad Óbuda, waar de foto's de komende tijd worden geëxposeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.