Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Fotografe Refkele Steemers exposeert in bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
27-11-2017

De Amstelveense fotografe Refkele Steemers exposeert vanaf vrijdag 1 december t/m zaterdag 31 december 2017 een maand lang in de Bibliotheek Stadsplein met haar bijzondere fotoserie 'Zwaan en meer.' In de tentoonstelling haalt de fotografe balletdansers uit hun ‘natural habitat’ en plaatst ze in een ruwe omgeving. Hierdoor ontstaat een prachtige tegenstelling tussen harde lijnen en soepele organische vormen. Ze legt  de schoonheid en de magie van de danser in een bijzondere omgeving vast en tegelijkertijd laat ze het contrast hiertussen zien.

Foto Amstelveen
(Foto Angelique Siegmund - 2017)

Fotografe Refkele Steemers


De fotografe heeft de Bibliotheek benaderd vanwege het lijnenspel en de architectonische uitstraling van het gebouw, deze sluiten prachtig aan bij de fotoserie. Grafische lijnen trekken Refkele aan en in combinatie met haar voorliefde voor portretten is dit een spannende combinatie. Ze is nieuwsgierig naar de dynamiek en de elegantie van het vastleggen van het moment.

Foto Amstelveen
(Bron Refkele Steemers - 2017)

Een foto van Refkele Steemers: fotoserie 'Zwaan en meer'


De kracht en de sierlijkheid van ballet vindt zij indrukwekkend. De tentoonstelling Zwaan en meer is te zien van vrijdag 1 december t/m zaterdag 31 december tijdens openingstijden van de Bibliotheek Amstelland. Op vrijdag 1 december zal Refkele Steemers van 14.00-16.00 uur zelf aanwezig zijn om u persoonlijk te ontvangen. U bent van harte welkom om te komen kijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.