Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Foto-expositie van acht Lokale Heldinnen van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen
12-09-2019

Foto's en verhalen van lokale Amstelveense heldinnen. Oktober is de maand van de geschiedenis. Het thema van dit jaar is 'Zij/hij' en dit gaat onder andere over de onderbelichte rol van de vrouwen in onze geschiedenis. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein trapt deze heldenmaand af op donderdag 3 oktober 2019 af met de opening van de foto-expositie 'Lokale heldinnen Amstelveen'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mevrouw Nora Valk een van de geportretteerden, die met haar moeder in Kamp 9 in Ambarawa op Midden Java zat in de Tweede Wereldoorlog, vertelt over de verschrikkingen die zijzelf in de oorlog meemaakte tijdens de Indiëherdenking op14 augustus 2014 in Amstelveen. Nora: 'Maar mijn haat tegen de Japanners is voorbij. Ik heb geleerd, dat ik kan vergeven'


Hier staan acht lokale heldinnen centraal die zich hebben ingezet voor de stad Amstelveen op het gebied van emancipatie, sport, kunst of cultuur. Er zijn prachtige portretten gemaakt van deze heldinnen en er zijn interviews gehouden zodat de bezoekers van de expositie meer te weten komen over de verhalen achter deze 8 vrouwen. Initiatiefneemster en fotografe Naomi Heidinga deed in maart van dit jaar deze oproep om tot deze bijzondere selectie van heldinnen te komen.

We verwelkomen je graag tijdens de opening of op een eigen gekozen moment. Vanaf 3 oktober is de expositie gedurende de hele maand te bezoeken. Bekijk de website van ‘De Maand van de Geschiedenis’ voor meer informatie en activiteiten. Donderdag 3 oktober 2019, van 17:00 tot 18:30. Adres: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen. Gratis toegang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.