Bijgewerkt: 2 december 2021

Fiscaal voordeel in 2016 met de Energie Investeringsaftrek

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
30-12-2015

Op 30 december 2015 is in de Staatscourant de Energielijst 2016 gepubliceerd. De lijst bevat energiebesparende technieken die in aanmerking komen voor Energie Investeringsaftrek (EIA). In 2016 is er wederom fiscaal voordeel. Het aftrekpercentage gaat omhoog van 41,5 procent naar 58 procent. Hierdoor ontstaat er een netto voordeel van ongeveer 14 procent voor EIA aanvragers.

Het budget van de EIA wordt verhoogd van € 106 miljoen in 2015 naar € 161 miljoen in 2016. De EIA is een fiscale regeling van het ministerie van Economische Zaken en biedt bedrijven fiscaal voordeel bij het nemen van energiebesparende maatregelen.Vier nieuwe technieken. Elk jaar actualiseert www.RVO.nl  de Energielijst op basis van innovaties in de markt en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken. Het bedrijfsleven doet zelf ook voorstellen voor aanvullingen op de Energielijst. In 2016 zijn vier nieuwe technieken aan de lijst toegevoegd. Deze technieken; snelloopdeur voor koel- of vriescellen, een besparingssysteem voor klimaatinstallaties, standairco en zonnepanelen op transportmiddelen, staan in de Energielijst 2016 beschreven.

Over de EIA. De EIA is een fiscale stimuleringsregeling gericht op energiebesparing van de ministeries van Economische Zaken en Financiën. De Belastingdienst en RVO.nl voeren de regeling uit. De EIA, sinds 1997, gaat het 20ste jaargang in en levert een belangrijke bijdrage aan de nationale energiedoelstellingen.

Energielijst online beschikbaar. De EIA Energielijst 2016 is op 30 december 2015 gepubliceerd in de Staatscourant en is ook online te vinden op www.rvo.nl/eia Lees meer over het thema: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eiaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS