Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Fietsverlichtingcampagne 2017 van start!

Nieuws -> Informatief

Bron: Vervoerregio Amsterdam
09-10-2017

Met een feestelijke kick-off op de Dam in Zaandam gaven de Vervoerregio, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en politie op zaterdag 7 oktober het startsein voor de Fietsverlichtingcampagne 2017. De komende weken worden mensen opgeroepen hun fietsverlichting in orde te maken zodat op zaterdag 28 oktober gevierd kan worden, dat alle fietsers opvallend op weg kunnen.

Addy Verschuren nam namens de Vervoerregio en gemeente Zaanstad samen met de zesjarige Michiel uit Purmerend plaats op een fiets om zo al trappend de Dam te verlichten. Verschuren: 'Zichtbaarheid in het verkeer is natuurlijk van levensbelang. Wij hopen, dat iedereen in de donkere dagen goed verlicht de weg op gaat, zodat de kans op ongelukken minder wordt. Daarom vragen we met de ‘Ik val op’ campagne aandacht voor goede fietsverlichting.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Deze fiets lijkt op een verlichte kerstboom, maar het is in ieder geval goed zichtbaar in de donker


28 oktober dag van de Fietsverlichting. De komende drie weken voeren de gemeenten in de Vervoerregio intensief campagne voor fietsverlichting. Op 28 oktober is voor het eerst een landelijke dag van de Fietsverlichting. Die dag zullen er in de hele regio samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland en Team Alert acties worden gehouden om opvallende fietsers in het zonnetje te zetten. Vanaf 29 oktober controleert de politie meer op fietsverlichting. Mensen die hun fietsverlichting op orde hebben, maken dan dus niet alleen minder kans op ongelukken, maar voorkomen ook, dat ze een boete krijgen.

Samen voor verkeersveiligheid. Deze regionale campagne is een samenwerking van Vervoerregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Politie, Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert, ANWB en RAI Vereniging.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.