Bijgewerkt: 19 april 2024

Fiets- en deels wandelroute app Amstelveen Groene Stad ontwikkeld

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
27-03-2015

De gemeente Amstelveen heeft een gratis app voor iOS en Android systemen ontwikkeld: de 23 kilometer lange fiets- en deels wandelroute Amstelveen Groene Stad geeft een overzicht van alle bijzondere groene locaties in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Google Play - 2015)

Screenshot van de BeleefRoutes


De route begint officieel bij Speelboerderij Elsenhove, gaat langs de Amstel en door de Middelpolder en doet de heemparken aan. De route is voor het grootste deel op de fiets af te leggen. Alleen in de parken is fietsen niet toegestaan. Neem daar de fiets aan de hand mee. Kijk voor de gratis app in de app-store bij BeleefRoutes en ga dan naar Amstelveen Groene Stad. In de app zijn ook vragen en opdrachten voor kinderen verwerkt.

Wat maakt beleefroutes uniek?

Natuur en cultuur ontdekken was nog nooit zo leuk. Met BeleefRoutes krijg je onderweg heel wat verrassende extra's. Ben je in een vogelgebied, dan krijg je foto's van de voorkomende soorten. Met geluid! Zodat je ze makkelijk kunt herkennen. Als je voor een kasteel staat, dan kun je het interieur bekijken. Iets van de geschiedenis leren. Of een filmpje zien, dat hier ooit werd opgenomen. Historische afbeeldingen. Een interview met de gids. Je krijgt de mooiste verhalen. Zodat natuur en cultuur echt tot leven komen. Je wordt automatisch geattendeerd op de bezienswaardigheden onderweg als je aan het wandelen of fietsen bent. Overigens: je krijgt ook suggesties voor horeca-gelegenheden, picknick-plaatsen, musea, enz.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.