Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Femke Halsema wordt voorgedragen als burgemeester van Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amsterdam
27-06-2018

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 27 juni 2018 besloten Femke Halsema voor te dragen als kandidaat voor het burgemeesterschap van Amsterdam. 'Femke Halsema is beslist en verbindend. Ze kent de stad, de verschillende lagen van de samenleving, de problemen en de uitdagingen door en door. Ze ziet op een inspirerende manier de kansen en mogelijkheden in Amsterdam en ook de kwetsbaarheid' - aldus Johnas van Lammeren van de vertrouwenscommissie die de sollicitatiegesprekken namens de raad heeft gevoerd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Femke Halsema fractievoorzitter van GroenLinks Tweede Kamer der Staten-Generaal bezocht op woensdag 8 november 2006 studentencampus Uilenstede in Amstelveen in het kader van haar verkiezingscampagne 'Femke On Tour'


Vervolg. Het besluit van de gemeenteraad wordt nu aan de commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. De minister brengt vervolgens een voorstel in de ministerraad en zorgt uiteindelijk voor een benoemingsbesluit. Naar verwachting wordt Halsema in de zomer geïnstalleerd.

Waarnemer. Femke Halsema is opvolger van burgemeester Van der Laan die op 5 oktober 2017 overleed. Na overleg met de fractievoorzitters heeft de commissaris van de Koning besloten om de heer Van Aartsen met ingang van 4 december 2017 te benoemen tot waarnemend burgemeester van Amsterdam. De waarnemend burgemeester zal in functie blijven tot het aantreden van Femke Halsema.

Femke Halsema (Haarlem, 25 april 1966) is bestuurder, essayist en programmamaker. Ze was van 1998 tot 2011 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens GroenLinks. Van 2002 tot 2010 was zij fractievoorzitter en politiek leider van deze partij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.