Bijgewerkt: 18 april 2021

Fairtrade Diner op het Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
22-08-2017

In het kader van Mensen Maken Amstelveen heeft burgemeester Mirjam van 't Veld Amstelveense inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan een echt Fairtrade Diner op het Stadsplein. Een groep van 18 scholieren van de Gustav-Langenscheidt-Schule uit Berlin maakt deze zomer een Fairtrade-tour door Duitsland en Nederland. Met leerlingen van de Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei ontvingen zij op maandag 21 augustus 2017 enthousiaste Amstelveners vanuit de P60-keuken, waar zij die middag hun kookkunst met elkaar deelden en waarbij zij ‘eerlijke’ producten gebruikten.

Foto Amstelveen
(Foto Kees Willems - 2017)

Fairtrade Diner op het Stadsplein Amstelveen


Fairtrade betekent eerlijke handel. Het zijn producten waarvoor een eerlijke prijs wordt betaald aan de mensen die het maken in de landen van herkomst, opdat die mensen goed kunnen leven. Dus geen kinderarbeid en geen extreem lange werkdagen. En waarbij er ook gedacht wordt aan milieuvriendelijke producten. Vooraf aan het genieten gaf een leerling uitleg over de specifieke gerechten en de boodschap van hun tour. De burgemeester en de nieuwe kinderburgemeester Varvara Denisova openden dit culinair samenzijn. Ook wethouder Jeroen Brandes en een aantal raadsleden waren er.

Foto Amstelveen
(Foto Kees Willems - 2017)

Fairtrade Diner op het Stadsplein Amstelveen


Ongeveer 70 jonge en oude mensen samen onder een voorzichtige zon en op het plein rondom deze dis: prachtig. Tijdens de tafelgesprekken viel het onderwerp duurzaamheid meerdere malen. Bijvoorbeeld spraken Max Kloosterman van Dream Team Dynamics, Tess Doucet en Jacqueline Quarles van Ufford van Duurzaam Amstelveen bewogen over onder andere de workshops ‘klimaatgesprekken’ die in september starten in Amstelveen. Het verbinden van mensen met elkaar met inzet van hoofd, hart en handelen om duurzaamheid te stimuleren, raakte de kern van dit bijzonder samenzijn. Na de maaltijd kwam zowaar de koffiebus van Mensen Maken Amstelveen eraan rijden en onder het genot van een kopje koffie werd de avond goed afgesloten.

De makers van het Fairtrade Diner op het Stadsplein ontvingen een hartelijk applaus. Terecht. Er werd gesmuld! Het was zowel voor de inwendige mens, als voor de ontmoetende mens als voor de inspirerende mens een bijzondere avond. Amstelveen is de 3de Nederlandse woonplaats, waar de Fairtrade scholieren van Duitse partnerstad Berlijn Tempelhof-Schöneberg hun smakelijke boodschap serveren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.