Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Faillissementsgolf horeca Stadshart

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
03-11-2005

Een faillissements- en verkoopgolf treft momenteel de horeca aan het Stadsplein.

Carmen en Red and Roses van Rob en Anita van der Monde zijn failliet, de zaak van Arjan Schrama, Goodies, is verkocht. Alle drie zijn momenteel gesloten.

Goodies wordt mogelijk aanstaande zaterdag weer heropend. De zaak is overgenomen door twee hoofdstedelijke horecaonderneemsters. Carmen en Red and Roses hebben zicht op een doorstart. Er is belangstelling, maar dat lot ligt in handen van de curator.

De horeca steggelt al vanaf de opening met de eigenaren van het Stadshart (voorheen CGI en nu Rodamco) over de hoogte van de huren. Het aantal bezoekers blijft achter bij de prognoses en dus zijn er omzetproblemen. Tijdelijke huurverlagingen en zelfs huurvrije periodes hebben de neerwaartse spiraal voor sommigen niet kunnen keren.

Woordvoerster van Rodamco: ,,De vraag bij een faillissement is altijd 'waar ligt het aan?'. Zijn het externe factoren of interne? Daarover kunnen wij ons niet uitlaten.

In de faillissementen van Carmen en Red and Roses zijn wij geen partij." De overige zaken, Du Monde, Popov, Sticks en Dixies, aan het Stadsplein zijn gewoon geopend.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.