Bijgewerkt: 3 maart 2024

Expositie met de werken van Ton Albers in Ouder-Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Cultuurplatform Ouder-Amstel
05-12-2019

Unieke expositie in Ouder-Amstel over Ton Albers (1923-2017). Ton Albers was één van de bekendste Nederlandse aquarellisten van zijn tijd. Deze overzichtstentoonstelling is te zien van 14 december tot en met 3 februari 2020 op drie locaties in Ouder-Amstel. De expositie toont werk uit bedrijfs- en particuliere verzamelingen, dat niet eerder voor het publiek toegankelijk was, w.o. werk uit de ING Kunstcollectie. De expositie biedt een compleet overzicht van zijn schilderleven: aquarellen, litho’s, schilderijen en tekeningen.

Foto Amstelveen
(Bron Cultuurplatform Ouder-Amstel - 2019)

De flyer van de unieke expositie in Ouder-Amstel met het werk van kunstschilder Ton Albers (1923-2017)


De expositie is onderverdeeld in drie thema’s: Ballet en Portret in het Dorpshuis Duivendrecht, Feest van bloemen en landschappen in Gemeentehuis Ouderkerk aan de Amstel, Licht op de meester zelf in Museum Amstelland Ouderkerk aan de Amstel.

Hollands impressionisme. De landschappen, bloemstillevens, portretten, stadsgezichten en ballettaferelen van Ton Albers zijn prachtige voorbeelden van Hollands impressionisme. Je ziet direct de verwantschap met de Haagse School: sfeervol, Hollandse luchten, uitbundig licht, fabelachtige techniek. Hij liet zich inspireren door Jacob Maris, Hendrik Weissenbruch en Kees Verwey. Vooral zijn aquareltechniek is onovertroffen in spontaniteit en kleur- en lichteffecten. Zonlicht op papier gevangen. Hij exposeerde o.a. in Stedelijk Museum – Amsterdam, Singer Museum – Laren en Fries Museum – Leeuwarden.

Openingstijden zie: https://www.cultuurplatformouder-amstel.nl/meester-van-de-aquarel/ De tentoonstelling is een initiatief van Coherente, Cultuurplatform Ouder-Amstel en Stichting Erfgoed Amstelland. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Coöperatief Fonds Rabobank, Lions Club Ouderkerk aan de Amstel, Stichting Aemstellant en Prins Bernhard Cultuurfonds.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.