Bijgewerkt: 26 september 2022

Expatcenter in Amsterdam is geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen / Expatcenter
18-06-2008

Op dinsdag 17 juni 2008 opende Staatssecretaris van Justitie Albayrak, Burgemeester Cohen van de gemeente Amsterdam en Burgemeester Van Zanen van de gemeente Amstelveen het Expatcenter Amsterdam Area in het World Trade Center in Amsterdam. De start van het Expatcenter is een nationale primeur. Het Expatcenter biedt één loket voor buitenlandse kennismigranten in Amsterdam en Amstelveen.

Staatssecretaris Albayrak reikte bij de opening de eerste verblijfsvergunningen uit aan buitenlandse werknemers. Hiermee start een proef op initiatief van de gemeente Amsterdam, in samenwerking met de IND en de gemeente Amstelveen. Buitenlandse werknemers kunnen met één bezoek aan het Expatcenter hun verblijfsdocument én inschrijving in de gemeente Amsterdam of Amstelveen regelen.

Expats Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een wereld van expats


Met dit initiatief komen Amsterdam, Amstelveen en IND tegemoet aan de wens van internationale bedrijven en hun werknemers om de procedures om in Nederland aan het werk te te versimpelen. Juist als het kunnen vinden en behouden van goede werknemers voor bedrijven van grote waarde is, moet de gastvrijheid voor deze werknemers en hun gezinnen op een hoog niveau staan. Het Expatcenter gaat hierin een belangrijke functie vervullen.

Wie is een expat?

Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk of permanent in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid. Het woord komt uit Latijnse ex (uit) en patria (land, vaderland),

Tijdens de laatste helft van de 20e eeuw expatriatie werd gedomineerd door professionals die door hun werkgevers naar buitenlandse dochterondernemingen gestuurd en op het hoofdkantoor werden geplaatst. Vanaf het einde van de 20e eeuw maakte globalisering een wereldwijde markt voor gekwalificeerde professionals.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.