Bijgewerkt: 4 maart 2024

Era Award voor KLM Cityhopper

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
09-10-2009

KLM Cityhopper (KLC) heeft de prestigieuze 'ERA Airline of the Year 2009/10 Bronze Award' gekregen. Daarmee beloont de ERA de aandacht, die Cityhopper besteedt aan het comfort van de passagiers, het optimaliseren van het product, de vernieuwing van de vloot en het beheersen van de kosten. KLC realiseert daarmee een groot aantal ingrijpende veranderingen in het product en in de organisatie.

Embraero Amstelveen
(Foto KLM - 2008)

De Cityhopper van KLM, de EMBRAER-190 PH-EZA tijdens een vlucht


De ERA Award bestaat sinds 1991 en is uitgegroeid tot een breed erkende onderscheiding in de sector. ERA schrijft in het juryrapport dat KLM Cityhopper een bijzondere prestatie heeft geleverd op verschillende terreinen. Met de aanschaf van in totaal 17 EMBRAER 190’s realiseert KLM Cityhopper een robuuste vernieuwing van de vloot waarmee de stabiliteit van de operatie wordt versterkt, de kosten worden verminderd en er minder CO2 wordt uitgestoten. Voor het einde van het jaar beschikt KLC over 10 EMBRAER 190s in de vloot, in de loop van 2010 worden daar nog zeven E190-toestellen aan toegevoegd.

De nieuwe B-pier op thuisbasis Schiphol leidt tot efficiëntere afhandeling en grotere tevredenheid onder de passagiers. De jury was bovendien lovend over de herstructurering van de technische activiteiten en het opzetten van een ‘KLC Engineering & Maintenance Control department’, waarbij de supervisie door KLC wordt gedaan, terwijl het actuele onderhoudswerk wordt uitbesteed.

Boet Kreiken, Managing Director van KLM Cityhopper is trots op de erkenning van de Europese collega’s. “We kregen van onze passagiers al heel positieve reacties op onze vernieuwingen. De EMBRAER 190 en de nieuwe B-pier worden bijzonder gewaardeerd.

Maar het is natuurlijk geweldige erkenning dat ook onze Europese regionale airline collega’s oog hebben voor de enorme veranderingen. Het is een compliment voor de inspanningen van alle toegewijde professionals van de KLC organisatie. Met de erkenning door ERA hoort KLC bij de top van Europese regionale luchtvaartmaatschappijen!”

In de European Regions Airline Association (ERA) zijn ruim 200 Europese bedrijven uit de luchtvaart sector vertegenwoordigd. Elk jaar worden van de 60 aangesloten airlines drie leden geselecteerd die in dat jaar de beste prestatie hebben geleverd. De jury bestond dit jaar uit experts uit de sector, waaronder een aantal voormalige CEO’s van Europese airlines en onafhankelijke luchtvaartjournalisten uit verschillende Europese landen. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.