Bijgewerkt: 5 oktober 2022

Einde verbouwing van wijkcentrum 'De Bolder' nadert

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
31-01-2017

K_Dekker kleinbouw uit Bergen (NH) gaat het 1200 m² grote wijkcentrum van Groenhof 'De Bolder' grondig verbouwen. Het pand is gebouwd in 1974 en voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Eerst werd het totale pand gestript, waarna de gehele buitenschil werd geïsoleerd en opnieuw afgewerkt. De afwerking bestaat onder andere uit: dakbedekking aanbrengen, gevelbetimmeringen en buitenstucwerk. Alle kozijnen werden vervangen door aluminium puien en aan de voorzijde werd een nieuwe serre gebouwd. Op de foto zijn de medewerkers van K_Dekker kleinbouw bezig om de verbouwing af te ronden op dinsdag 31 januari 2017.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Wijkcentrum 'De Bolder' in Groenhof op 21 september 2006


Toen rond 1970 in de wijk Groenhof de eerste woningen en winkels werden gebouwd, kwam er al direct de vraag vanuit verschillende organisaties en instanties ook een wijkgebouw te realiseren, waar wijkgebonden activiteiten konden worden georganiseerd. Dit verzoek werd gehonoreerd met als gevolg, dat 'De Bolder', één van de fraaist gelegen en toen het meest bezochte wijkcentrum van Amstelveen werd.

De Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan (SOG) specifiek voor de realisering van het wijkgebouw was op 14 maart 1974 opgericht en ze werkten met vrijwilligers uit de buurt. De stichting was niet alleen verantwoordelijk voor de totstandkoming van het wijkgebouw, maar ook voor de exploitatie. In 2013 stopte de stichting met haar werkzaamheden en toen heeft de gemeente Amstelveen het gebouw gekocht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wijkcentrum 'De Bolder' in Groenhof op 31 januari 2017


Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Welzijn informeerde de leden van de gemeenteraad van Amstelveen op 7 september 2015, dat bij het vaststellen van de kadernota 2016, voor de renovatie van het wijkcentrum 'De Bolder' een aanvullend budget van € 765.000 ter beschikking werd gesteld. Met het reeds beschikbare budget is daarmee 1,7 miljoen beschikbaar voor de renovatie en in januari 2017 zal het vernieuwde wijkcentrum geopend worden. Januari 2017 wordt door de bouwers niet meer gehaald, zoals te zien aan de foto van 31 januari, maar waarschijnlijk kunnen in februari de bezoekers weer gebruik maken van de faciliteiten van de revitaliseerde 'Bolder'.


Update 3 februari 2017

Nog even een kleine aanvulling op het Bolder verhaal: Zoals het er nu naar uitziet, zal de 'technische oplevering' van de Bolder eind februari plaats kunnen vinden. Welzijnsorganisatie AanZ-Amstelveen zal dan ongeveer een maand nodig hebben om te verhuizen en alles in te richten. De opening zal naar verwachting de eerste week van april 2017 kunnen plaatsvinden.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.