Bijgewerkt: 23 juli 2024

Einde nadert voor bloemencorso

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-11-2005

Het bestuur van Bloemencorso Aalsmeer heeft de buurtcomités voorgesteld om na het zestigste corso in 2007 te stoppen met het evenement. De buurtcomités reageren niet afwijzend op het voorstel.

Volgens voorzitter Arie Buijs van het corsobestuur wordt het vanwege financiële problemen steeds moeilijker om een 'corsowaardig' bloemencorso op de weg te zetten. „En we willen het evenement ook niet af laten glijden naar een lager niveau." Volgens Buijs wordt het steeds complexer om het corso te organiseren. De veiligheidseisen worden elk jaar strenger. Ook de kosten stijgen. „De politie brengt bijvoorbeeld tegenwoordig ook de begeleiding van evenementen in rekening. Dat is ons ook aangezegd."

Tegenover toenemende kosten, staan afnemende inkomsten doordat sponsorbijdragen afnemen. Vooral het afhaken van de bloemenveiling als hoofdsponsor was een forse tegenvaller voor het corso. Volgens Buijs beschikt het corsobestuur nog wel over voldoende middelen om de komende twee jaar een goed corso te organiseren.

„Zestig jaar is ook een mooi moment om het evenement goed af te kunnen ronden." Overigens geeft het bestuur wel aan mee te willen denken over de organisatie van een nieuw bloemenevenement. De corsocomités staan niet afwijzend tegenover het voorstel, mede omdat het voor hen steeds moeilijker wordt voldoende vrijwilligers te werven.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.