Bijgewerkt: 22 juli 2024

Eerste nieuwe Embraer voor KLM Cityhopper

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
08-11-2008

KLM cityhopper, de regionale operator van KLM, neemt vandaag in São José dos Campos, het hoofdkantoor van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer, haar eerste EMBRAER 190 toestel in ontvangst.

Op maandag 10 november 2008 landt de nieuwe EMBRAER 190  - registratie PH-EZA  –  met vluchtnummer  KL 7882 op Schiphol-Oost en wordt daar feestelijk verwelkomd. Met dit type toestel wordt een start gemaakt met een vlootvernieuwingsprogramma bij KLM cityhopper. KLM heeft nog negen EMBRAER toestellen in bestelling. De tweede EMBRAER arriveert volgende maand en de aflevering van het tiende toestel is gepland in maart 2010. Daarmee worden de oudste Fokker 100s vervangen.

De EMBRAER 190 is een tweemotorig straalvliegtuig en kan honderd passagiers vervoeren. Het vliegbereik is 4500 kilometer. Het toestel zorgt voor 9% minder brandstofverbruik en daarmee minder CO2 uitstoot dan de huidige generatie vliegtuigen. Ook biedt het toestel veel comfort met twee bij twee stoelen per rij in leren uitvoering. De EMBRAER vliegt in een tweeklassen configuratie. Het eerste toestel  wordt ingezet op routes naar München, Edinburgh en Zürich.

“Wij zijn zeer verheugd onze eerste EMBRAER 190 binnen het Europese KLM netwerk op te nemen”, zegt algemeen directeur Michel Coumans van KLM cityhopper. “Het toestel maakt een verdere verbetering van onze operationele uitvoering in Europa mogelijk met een zeer aantrekkelijk product voor onze klanten, en bovendien zijn de emissies aanzienlijk lager.”

Embraer  Amstelveen
(Foto KLM - 2008)

De nieuwe Cityhopper van KLM, de EMBRAER-190 PH-EZA in de lucht


Jan Witsenboer, Senior Vice President Corporate Fleet Development & Aircraft Trading: “De inkoop is uitgevoerd samen met Air France en Régional, de Franse regionale luchtvaartmaatschappij en 100% dochter van Air France. Gezamenlijke vlootplanning betekent aankoop synergiëen maar ook toekomstige voordelen voor onderhoud, training en afhandeling.”

KLM cityhopper neemt het komende jaar vijf Fokker 70’s over van Régional. In totaal bestaat de KLM cityhopper vloot begin 2010 uit tien EMBRAER 190’s, vijf nieuwere Fokker 100’s, 26 Fokker 70’s en 12 Fokker 50’s.

De EMBRAER is het derde nieuwe vliegtuigtype dat dit jaar door KLM is geïntroduceerd. Eerder werd de Boeing 777-300 ER, het meest milieu-efficiënte toestel voor intercontinentaal vervoer aan de vloot toegevoegd. Voor de middellange afstanden is de Boeing 737-700 aangeschaft.

Embraer?

De Empresa Brasileira de Aeronautica SA, is een Braziliaanse ruimtevaart conglomeraat. Het bedrijf produceert commerciële, militaire en zakenvliegtuigen, maar ook de ruimtevaart gerelateerde diensten.

Website: EmbraerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.