Bijgewerkt: 20 juli 2024

Een museumwinkel in Ouderkerk aan de Amstel is geopend

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Henk Keizer
14-07-2016

Ouder-Amstel heeft al een Historisch Museum maar sinds 13 juli 2016 ook een museumwinkel. Nadat de Wereldwinkel stopte is er veel nagedacht, overlegd en geraadpleegd maar het is gelukt. In de laatste weken is er geklust, geschilderd en ingericht. Ook zijn er meerdere leveranciers gevonden die het leuk vinden hun artikelen via de Museumwinkel te koop aan te bieden. Het gaat dan om leveranciers die in Amstelland zijn gevestigd.Woensdagmiddag 13 juli was het op de eerste openingsdag al gezellig druk in de winkel. Wat kunt u er zoal vinden? Publicaties van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel. sieraden, schilderijen, kleurboeken en Amstelporselein van plaatselijke kunstenaars. Veel leuke artikelen van Ons Tweede Thuis. Jam, chutney, siroop en gelei.

Foto Amstelveen
(Foto P. de Boer - 2016)

De museumwinkel in Ouderkerk aan de Amstel


Wandel- en fietskaarten. Boeken en atlassen over Amstelland. Het assortiment wordt de komende tijd nog uitgebreid, maar u ziet u kunt er nu al terecht voor veel leuke zaken. Bovendien loopt er in het museum nog de tentoonstelling “Prachtig Ambachtig,” waar u kennis kunt nemen van diverse beroepen, zoals die vroeger in Amstelland werden uitgevoerd.

We nodigen u daarom graag uit om zelf eens langs te komen, het is de moeite waard!! De openingstijden van museum en museumwinkel zijn: woensdag t/m zondag van 13:00 – 16:00 uur. Het adres is: Kerkstraat 3-8 Ouderkerk aan de AmstelAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.