Bijgewerkt: 24 juli 2024

Een moord oplossen in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
21-04-2011

Amstelveen - Aalsmeer – Uithoorn - In de bibliotheek is een man onder verdachte omstandigheden omgekomen. De politie gaat uit van een misdrijf. De man, Vincent van Zwieten, is vergiftigd! Maar door wie en met welk gif? De grote vraag is Whodunnit? Wie heeft het gedaan…. ?

Voor iedereen tussen de 12 en 14 jaar en graag naar detectiveseries zoals CSI, Bones en Baantjer kijkt organiseert Amstelland Bibliotheken in de meivakantie een middag vol met spanning, onderzoek en sensatie. In een twee uur durende crime case ben jij de detective. Uiteraard staat het oplossen van de moord op meneer Van Zwieten centraal. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, een moord oplossen?

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

CRIME SCENE: DO NOT CROSS


Na een korte uitleg ga je in kleine teams op onderzoek uit. Elk team koppelen we aan een verdachte. Samen voer je verschillende opdrachten uit en de beste speurders winnen een leuke prijs. Nu leer je de bibliotheek eens van een andere kant kennen. Met jouw interactieve sporenonderzoek vind je veel aanwijzingen in de bibliotheek. Je gaat op zoek in

kasten, in de catalogus en in onze digitale bestanden. Ook ga je snuffelen op YouTube en volg je sporen op een weblog. We beloven je een compleet nieuwe ervaring. Tip: schrijf je wel snel in want is er maar een beperkt aantal plaatsen. Alleen, met z’n tweeën of met meer.

Bibliotheek Amstelveen Middenhoven op 2 mei 2011 van 10.30 - 12.30 en

Bibliotheek Westwijk op 3 mei 2011, zelfde tijd. Leeftijd 12 - 14 jaar Prijs: € 6,- Pashouders: € 5,- Voorverkoop: € 1,- korting. Op 3 mei 2011 (14.00-16.00) ook in Bibliotheek Aalsmeer en 6 mei 2011 (10.30-12.30) in Bibliotheek Uithoorn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.