Bijgewerkt: 18 mei 2024

Een avond tegen de eenzaamheid

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / Cardanus / Thuishuis Amstelveen
28-09-2012

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2012, die plaatsvindt tussen 26 september en 5 oktober is het thema: 'Kom de deur uit'. Mensen die zich eenzaam voelen, ervaren dikwijls een drempel om de deur uit te gaan, terwijl juist het ondernemen van activiteiten buitenshuis mogelijkheden biedt, om mensen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Activiteiten zoals samen sporten, wandelen in de natuur, samen eten, of naar een museum te gaan.

buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Veel oudere Amstelveners kwamen naar de Buurtkamer om tijdens de gratis avondeten toch met anderen contact maken


Op donderdagavond 27 september 2012 organiseerden de Stichting Cardanus en de Stichting Thuishuis Amstelveen een bijeenkomst voor eenzame Amstelveners in de Buurtkamer aan de Van der Hooplaan, die vaak alleen zijn en de deur niet zo vaak uit komen. Het doel was: “tijdens de zogenaamde Langste Eettafel een gratis avondmaal opdienen en tijdens het eten met elkaar in contact komen en praten over allerlei zaken.”

buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dorien Mijksenaar, een van de organisatoren van de avond spreekt nog even met Wim Sinnege over de avond


buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops is ook gekomen en ze praat met de mensen, voor de diner begint


buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wim Sinnege, voorzitter van de Stichting Thuishuis Amstelveen vertelt over de achtergronden van deze avond en over het project Lindepark


Meer dan 10 vrijwilligers hebben zich ingezet voor het project ‘Week tegen Eenzaamheid en werd gerealiseerd en gesponsord door Albert Hein-West, C1000 nu COOP, Bakkerij van Muyden, Salman Restaurant in Amsterdam, De Spar Amstelveen en Pizza New York.

De heer Wim Sinnege vertelt over eenzaamheid en het Lindepark project van Thuishuis Amstelveen

Hoewel er veel inschrijvers waren voor de avond, meer dan 130, kwamen er een hoop mensen toch niet opdagen. Dorien Mijksenaar, één van de organisatoren, moest bij de deur veel mensen die zelfs met hun kinderen kwamen, wegsturen, want door de vele aanmeldingen was er geen ruimte voor de extra mensen. Dat bleek achteraf dus niet het geval, vanwege het feit dat de inschrijvers niet hadden afgezegd en het bleek zelfs dat niet eens alle plaatsen waren bezet aan de tafels. Tafels, want de Langste Eettafel moest in twee zalen gedekt worden, want de organisatoren konden nergens een locatie vinden, waar een zo’n lange tafel neergezet kon worden.

buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De aanwezigen luisteren naar het verhaal van de heer Sinnege


buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

In de voorzaal van de Buurtkamer eet de heer Wim Bouman, de directeur van de Stichting Cardanus ook mee


buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Er waren een paar jongeren ook bij en ze genieten van het gratis etentje en dat ze niet alleen zijn op deze avond


Aan het begin van de avond kwam wethouder Jacqueline Koops (CU) ook even langs en ze praatte met de mensen die aan de tafel zaten. Wim Bouman, directeur van Stichting Cardanus hield een welkomsttoespraak in de voorzaal en Wim Sinnege, voorzitter van de Stichting Thuishuis Amstelveen sprak in de achterzaal over de eenzaamheid, die bij veel mensen voorkomt en een groot probleem vormt. Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Het doel van dit initiatief was, om het contact van de bewoners onderling te vergroten en samenwerking en binding tussen de mensen te bevorderen en dat is goed gelukt tijdens dit avondmaal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.