Bijgewerkt: 6 oktober 2022

E-books lenen bij de bieb, fijn voor op vakantie

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
06-06-2014

Bent u al een digitale lezer? Sinds kort heeft de Bibliotheek iets nieuws voor u: alle bibliotheek-leden kunnen gratis duizenden e-books lenen. Thrillers en romans, maar ook non-fictie. Wilt u weten wat u allemaal met het nieuwe e-book platform kunt doen en hoe u precies een e-book leent? Tijdens deze bijeenkomst krijgt u uitgebreid uitleg over, hoe dit werkt en wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard is er de gelegenheid om al uw vragen te stellen.

Er zijn twee bijeenkomsten gepland. De eerste is op zaterdag 14 juni 2014 van 10.30 uur tot 11.30 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De tweede bijeenkomst is op zaterdag 28 juni 2014 in bibliotheek Aalsmeer. Deze start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur.

De toegang is gratis maar wél even van tevoren reserveren. Dat kan via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl , of in een van de Amstelland Bibliotheken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Digitale boekenplank voor e-books op een tablet


e-boek?

Een elektronisch boek (ook e-boek, ebook, digitaal boek) is een tekst en op afbeelding gebaseerde publicatie in digitale vorm geproduceerd, gepubliceerd door- en leesbaar op computers, of andere digitale apparaten.

Soms is het e-boek is equivalent van een conventionele boek, maar er zijn e-books die alleen in digitale vorm verschijnen. Het e-boek is eigenlijk een elektronische versie van een gedrukt boek en zijn meestal te lezen op de speciale hardware, zoals e-readers, of e-book apparaten. Personal computers en mobiele telefoons (smartphones) kunnen ook worden gebruikt om e-books te lezen met behulp van e-reader apps voor Android systemen, zoals Kobo, Aldiko en Kindle. Voor Apple iOS systemen: Ebook Reader, iBooks, Kobo, maar er zijn nog veel meer gratis e-reader apps te krijgen. Gewoon uitproberen en als het niet bevalt een andere proberen. Er zijn ook gratis Nederlandse e-books te downloaden op internet, zoals hier. En een zoekactie met Google resulteert 102.000.000 resultaten, dus alles is te vinden!


E-books die u koopt bij de online-boekhandel zijn meestal beveiligd met een DRM-beveiliging. Digital rights management, kortweg DRM, is een techniek om digitale rechten van makers, of uitgevers, de 'rechthebbenden' van werken, bijvoorbeeld muziek, afbeeldingen, teksten, computer games digitaal te beheren. Het is gewoon een zeer gebruikersonvriendelijke kopieerbeveiligingstechniek.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.