Bijgewerkt: 30 september 2023

Drie apotheken gaan fuseren in Amstelveen-Noord vanaf 2021

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveense Apotheken/Amstelveenweb
29-12-2020

Sinds jaar en dag is voor de Amstelvener Apotheek Amelink voorheen gehuisvest aan de Amsterdamseweg, een bekende naam, evenals de Schiphol Apotheek die eerst aan de Mr. Troelstralaan was gehuisvest en later naar het winkelcentrum Binnenhof verhuisde naar het zogenoemde Damesstraatje. Het werd een soort gewoonte om een apotheek bij een drogist onder te brengen en zodoende verhuisde de Schiphol Apotheek naar het pand van een drogist op een andere locatie in het Binnenhof.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Apotheek Molenweg (Amelink) aan de Molenweg 10
Vanaf 4 januari 2021 één van de drie AMVA apotheken

De Rembrandt Apotheek in de bocht aan het eind van de Rembrandtweg in de winkelgalerij is daar ook bekend onder de inwoners. Makkelijk bereikbaar tijdens het winkelen net als de apotheek in het Binnenhof winkelcentrum. Toch gaat er per 4 januari 2021 het een en ander veranderen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De laatste dagen van de Schiphol Apotheek in Stadshart Amstelveen in Binnenhof 63 op 29 december 2020
Zij sluit donderdag 31 december 2020 haar deuren, klanten gaan over naar apotheek Zonnestein

De apothekers Nitika Chouhan en Kenny van Deventer zijn sinds maart 2018 bezig met een nieuw samenwerkingsverband van apotheken in Amstelveen-Noord. Er ontstond een apotheekgroep uit een fusie tussen de voormalig Amelink apotheken aan de Amsterdamseweg en de Molenweg en de Rembrandt Apotheek en de Randwijck Apotheek. Eind 2018 zijn de apotheek-locaties opgegaan in de drie andere apotheken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De Rembrandt Apotheek aan de Rembrandtweg 639
Ook deze apotheek sluit de deuren en de klanten gaan ook over naar apotheek Zonnestein

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Apotheek Randwijck aan de Hoeksewaard 147c

Eind december 2020 kregen honderden inwoners van Amstelveen een schrijven van de apothekers in verband met de ontwikkelingen van hun eigen apotheek in Amstelveen-Noord. Hierin stond onder meer het volgende te lezen:

'Wij willen u graag laten kennismaken met de nieuwe naam van uw apotheek: Amstelveense Apotheken (AMVA). Onze apotheekgroep bestaat thans uit de apotheken Molenweg, Randwijck, Rembrandt en Schiphol. In het nieuwe jaar zal een aantal veranderingen plaatsvinden rondom deze apotheken. Ze zullen ook betrekking hebben op u, aangezien u bij één van deze locaties staat ingeschreven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Medisch Centrum Zonnestein aan de Van Heuven Goedhartlaan 933 op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en Zonnestein wordt nog op 29 december 2020 ingericht door de apotheek, GGD, thuiszorg, verloskundige, fysio, logopedie, mondhygiënist, diëtiek, diagnostiek en huisarts


'Op 4 januari 2021 openen wij onze nieuwe locatie: Apotheek Zonnestein. Deze is gevestigd in het gelijknamige nieuwe medisch centrum. Het vertrouwde team van de Rembrandt apotheek (Rembrandtweg 639) zal op Zonnestein voor u klaarstaan. De Schiphol Apotheek (Binnenhof 63)  zal gelijktijdig fuseren met apotheek Zonnestein. Dit houdt in dat zij haar deuren sluit per 31 december 2020. Het team zal u van dienst blijven in onze andere apotheken. De apothekers vinden het erg belangrijk dat de apotheken zich dichtbij uw huisarts bevinden in een medisch centrum. Zie op de ‘contactpagina’ alle apotheken, waar u per januari 2021 terecht kunt.’

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De parkeerplaats voor het gebouw van Medisch Centrum Zonnestein oogt erg klein, dus na de opening op 4 januari 2021 zal de praktijk uitwijzen of de bezoekers daar straks wel allemaal kunnen parkeren

Schiphol Apotheek
De redactie van Amstelveenweb was bekend met het team apothekersassistenten van de Schiphol Apotheek en vermoedelijk mochten de dames niet melden dat de apotheek ging sluiten. Bij toeval werd een flyer op het raam ontdekt van de sluiting en bij navraag bleek inderdaad dat de apotheek wordt opgedoekt. Het team van dames, waar ook de redactie mee bekend is, krijgt geen kans om afscheid te nemen van haar cliënten als die naar elders worden overgeplaatst, aangezien de zij wisselend zullen werken op de drie locaties.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Het opschrift van Medisch Centrum Zonnestein aan de muur

De redactie was boos en verontwaardigd over deze toevallige ontdekking, want de brief van de AMVA kwam pas 28 december 2020 in de brievenbus terwijl de Schiphol Apotheek haar deuren al sluit op 31 december 2020. Gelukkig hebben de leden van de redactie van Amstelveenweb wel afscheid kunnen nemen van enkele dames van de Schiphol Apotheek en zij wensen allen een gezellige en plezierige werkplek toe in 2021!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.