Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Dolores Zorreguieta signeert in Cobramuseum

Nieuws -> Informatief

Bron: Cobra Museum Amstelveen
17-11-2005

In het eerste weekeinde van haar expositie 'Love/ Romance' is Dolores Zorreguieta in het Cobra Museum aan het Sandbergplein aanwezig.

Op zaterdag 26 en zondag 27 november 2005 van 13.00 tot 16.00 uur zal ze haar catalogus signeren.
De eerste Europese solo-expositie van Dolores Zorreguieta (Buenos Aires, 1965)vindt vanaf 26 november 2005 t/m 26 februari 2006 plaats in het Cobramuseum Amstelveen.
Het werk van de New Yorkse kunstenares is van een overrompelende beeldende kracht.

Sinds 1988 heeft Dolores Zorreguieta met een grote verscheidenheid aan technieken en media gewerkt. Ondanks deze veelheid aan expressiemiddelen, rijgt zich door haar oeuvre een uiterst gevoelige en verbindende draad: een telkens terugkerende, genadeloze ontleding van menselijke relaties.

Een aantal werken is door Zorreguieta speciaal met het oog op deze tentoonstelling ontwikkeld.

De introductie van de kunstenares in Nederland wordt ondersteund met een boekuitgave van Waanders Uitgevers (teksten van de bekende Argentijnse kunstcriticus Alberto Giudici en Martha Wilson, oprichtster van het gerenommeerde New Yorkse kunstinstituut Franklin Furnace).

In de catalogus is een dvd opgenomen met een kunstenaarsportret. De opnamen werden gemaakt in de aanloop naar de expositie.

De AVRO zendt deze documentaire uit op vrijdag 25 november 2005 om 18.00 uur, Nederland 1 in het programma ‘Weeldekwartier’.

Website: Cobra Museum Amstelveen
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.