Bijgewerkt: 26 september 2022

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2017 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen Oranje
30-04-2017

Bij het monument 'Voor hen die vielen' aan de Amsterdamseweg bij de ingang van het Broersepark zal de 72ste Dodenherdenking op donderdag 4 mei 2017 plaatsvinden in Amstelveen. De herdenking begint om 19 uur 30. Zorgt u ervoor tijdig aanwezig te zijn, zodat de plechtigheden niet verstoord worden. Voor fietsers zijn rekken beschikbaar. En auto’s kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerplaatsen.  Voor invaliden en zij die slecht kunnen staan worden zitplaatsen gecreëerd. Een programmaboekje zal worden uitgereikt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De treurende vrouw boven op het oorlogsmonument van de Amstelveense beeldhouwer Theo Bennes bij de ingang van het Broersepark


Het Harmonieorkest Amstelveen omlijst het geheel met aangepaste muziek. De scouting van Amstelveen assisteert met het aanreiken van de kransen en de vlaggengroet.  Stichting Amstelveen Oranje wil in haar activiteiten meer en meer onze jongeren betrekken. Naast burgemeester Mirjam van ’t Veld, die een voordracht zal doen, is ook kinderburgemeester Melle Vos aanwezig.  Voorts zullen er voordrachten worden gedaan. Om 20 uur klinkt het trompetsignaal Last Post, gevolgd door twee minuten stilte, waarna de kransleggingen en het defilé. Een loopgroep van Atletiek Vereniging Startbaan vertrekt na de ceremonie richting Wageningen om het bevrijdingsvuur op te halen.

Stichting Amstelveen Oranje nodigt u van harte uit om na afloop met ons een kopje koffie, of thee te nuttigen in het Wijkcentrum Pluspunt aan Smeenklaan 1. U kunt daarbij van de gelegenheid gebruikmaken om de loopgroep uit te zwaaien en een goede reis te wensen. Amstelveen Oranje wil jonge generaties uitdrukkelijk betrekken bij de herdenking. Alle kinderen en jongeren krijgen bij het defilé een witte roos aangereikt. Deze worden vervolgens in een door de scholengemeenschap Panta Rhei gemaakte display naast het monument gestoken. 'Een witte rozen muur voor herdenken aan hen die vielen!' Wilt u een krans leggen na de herdenking? Stuur ons dan een bericht via de contactpagina.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De Stadstuinen wordt de nieuwe locatie van de viering van de 72ste Bevrijdingsdag in Amstelveen


Bevrijdingsdag 2017

In de Stadstuinen, gelegen tussen Van Heuven Goedhartlaan en Laan van Deshima organiseert Stichting Amstelveen Oranje een duurzame markt in het teken van duurzaam vrijheid vieren ter gelegenheid van 72 jaar bevrijding op vrijdag 5 mei 2017. De markt begint om 11 uur op een sfeervol ingericht Stadspark, waarbij muziek zeker niet zal ontbreken. Rond 11:15 uur worden de lopers van de Atletiekvereniging Startbaan, die het Bevrijdingsvuur vannacht uit Wageningen in estafette lopend hebben opgehaald. Zij zullen het vuur overdragen aan een veteraan, die tezamen met burgemeester Mirjam van ´t Veld, de bevrijdingsvlam ontsteken. Deze zal gedurende het evenement blijven branden. Burgemeester Mirjam van ´t Veld zal de lopers, de organisatie, deelnemers en bezoekers toespreken. Vervolgens zal het Wilhelmus, couplet 1 en 6 worden gezongen gevolgd door het hijsen van de vlaggen.

Hiermee is het officiële gedeelte afgerond. Nabij de vlam staan de veteranen met een kraam, waarbij zij u laten zien hoe onze vrijheid tot stand kwam. Zeer de moeite waard om juist op deze dag eens met deze nabije geschiedenis kennis te maken. De muzikale omlijsting komt van een vrolijke doedelzakspeler. Rond drie uur zal de markt ten einde zijn.  Wij wensen u een duurzame vrijheid toe.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.