Bijgewerkt: 4 maart 2024

Directe lijndienst van KLM naar Zambia

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
15-05-2012

KLM vliegt per 15 mei 2012 een directe lijndienst tussen Amsterdam en Kenneth Kaunda International Airport in Lusaka, Zambia. Met Lusaka verstevigt KLM haar positie verder op het Afrikaanse continent.

De Zambiaanse hoofdstad Lusaka is de 72e intercontinentale bestemming van KLM. KLM vliegt drie keer per week op Lusaka, dat hiermee de 14e KLM-bestemming in Afrika is. Zambia heeft dankzij de mijnbouw een sterke economische groei. Ook als toeristisch reisdoel biedt het Afrikaanse land vele mogelijkheden. Met name de stad Livingstone, vlakbij de Victoria Watervallen en de Zambezi-rivier zijn toeristische trekpleisters.


Grotere kaart weergeven Kenneth Kaunda International Airport in Lusaka, Zambia

“Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van KLM. Samen met Air France en onze partner Kenya Airways maken wij zo voor Zambia  de weg verder vrij naar de rest van de wereld. Dit geldt niet alleen voor onze passagiers maar ook voor vracht.” zegt Erik Varwijk, Managing Director  KLM en Executive Vice President Air France KLM International & The Netherlands.

Lusaka wordt drie maal per week aangevlogen met een Airbus A330-200. Het toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 178 in de Economy Class en 35 Economy Comfort Zone.

Vlucht KL561 vertrekt vanaf 15 mei 2012 op dinsdag, donderdag en zaterdag om 12.30 uur vanaf Schiphol en komt dezelfde dag in Lusaka aan om 22.05 uur. De retourvlucht KL562, vertrekt uit Lusaka op dezelfde dagen om 23.50 uur. De vlucht keert de volgende dag terug in Amsterdam om 9.45 uur.

KLM en Air France hebben gezamenlijk extra aandacht voor het Afrikaanse continent deze zomer. KLM vliegt sinds 27 maart twee keer per week naar Luanda, Angola. Air France breidt de capaciteit uit naar Abidjan, Lome en N’Djamena.

Ook de samenwerking met partner Kenya Airways wordt verder versterkt. In Lusaka worden Air France en KLM vertegenwoordigd door Kenya Airways. Een gecombineerd team van Air France, Kenya Airways en KLM is actief in Zambia.

Kenneth Kaunda International Airport (IATA: LUN, ICAO: FLLS) is een internationale luchthaven in Lusaka, Zambia en was het centrum van Zambian Airways. Vroeger heette Lusaka International Airport, nu is Kenneth Kaunda International Airport. De luchthaven werd omgedoopt ter ere van de eerste president van de Republiek Zambia, dr Kenneth Kaunda door Zijne Excellentie de heer Michael Sata Chilufya, de vijfde republikeinse president van Zambia.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.