Bijgewerkt: 3 maart 2024

Digitale deurspion om overvallen op senioren te voorkomen

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
12-10-2012

Minister Opstelten heeft op 11 oktober 2012 in een seniorenflat in Hillesluis (Rotterdam) een digitale deurspion geplaatst. Met een digitale deurspion wordt op een scherm aan de binnenkant van de deur de bezoeker getoond. Tevens wordt een foto van de bezoeker opgeslagen, die eventueel later voor opsporingsdoeleinden kan worden gebruikt.

Hoewel het totale aantal woningovervallen daalt met 6% stijgt het aantal overvallen op senioren. Een goede preventie, o.a. met technische hulpmiddelen zoals een digitale deurspion, moet het aantal overvallen op ouderen terugdringen.

deurspion Amstelveen
(Foto Amstelveenweb / Rijksoverheid - 2012)

Digitale deurspion met minister Opstelten


In de eerste negen maanden van dit jaar bedroeg het totale aantal woningovervallen 490. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg dit aantal 520. In de eerste negen maanden van 2012 bedroeg het aantal woningovervallen bij senioren 134, terwijl er in dezelfde periode vorig jaar nog sprake was van 113 woningovervallen bij senioren.

Dit initiatief in samenwerking met Woonstad Rotterdam, het Verbond van Verzekeraars en de Deelgemeente Feijenoord, is bedoeld om de veiligheid van ouderen te vergroten en het aantal overvallen op ouderen terug te dringen.

Voorts worden door het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid in samenwerking met de ouderenbonden door het hele land bijeenkomsten voor senioren georganiseerd om de preventie te verbeteren. Rotterdam is daar al eerder mee gestart en dit jaar sluit ook het Verbond van Verzekeraars hierbij aan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.