Bijgewerkt: 29 februari 2024

Digitaal sterker cursus in Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-11-2017

De overheid vraagt de burgers steeds vaker om zaken, zoals het aanvragen van huurtoeslag, het maken van een afspraak of het aanvragen van een paspoort, digitaal te regelen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen helpt de Bibliotheek Amstelland mensen die hier hulp bij nodig hebben door in samenwerking met Seniorweb Amstelveen en de gemeente Amstelveen de cursus Digisterker aan te bieden.

De Stichting Digisterker heeft deze cursus ontwikkeld, speciaal voor mensen die thuis zijn op de computer en het internet, maar nog niet goed hun weg kunnen vinden in de digitale diensten van de overheid. Tijdens de cursus leren de deelnemers stap voor stap te werken met digitale overheidsdiensten: van het aanmaken van een DigiD tot en met het vinden van informatie op websites van de overheid (gemeente, UWV, Belastingdienst) en het regelen van zaken via de internetdiensten van de overheid.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2017)

DigiD (uitgesproken als die-gie-dee) is de naam van een online systeem, waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren. Op de foto is de screenshot van de inlogpagina van DigiD. Veel mensen hebben geen idee, hoe ze in moeten loggen en welke gegevens hebben ze voor nodig en dat kan vervelende gevolgen hebben


Voor iedere cursist is er bij deze cursus een pc beschikbaar om de bijbehorende oefeningen te doen. Ook krijgt iedereen een cursusboek om de verschillende onderdelen nog eens rustig na te lezen. Er is geen examen. Wel krijgt iedere cursist na afloop van de cursus een certificaat. De cursus in november en december sluit een zeer succesvolle reeks Digisterker cursussen af voor dit jaar. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, op 27 november en 4, 11 en 18 december 2017. De cursus wordt gegeven in de cursusruimte van de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein in Amstelveen. De docenten, medewerkers van de bibliotheek en docenten van Seniorweb Amstelveen, zijn gecertificeerd om de cursus te geven en zijn getraind om de veiligheid en de privacy van de deelnemers tijdens de cursus te waarborgen. De cursus neemt vier bijeenkomsten van twee uur in beslag.

Deelname aan de cursus is gratis. Ook het bijbehorende cursusboek wordt gratis aan de deelnemers verstrekt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres a.furnee@debibliotheekamstelland.nl  of hun interesse kenbaar maken in een van de bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.