Bijgewerkt: 21 juli 2024

DigiD cursus in de bibliotheek Westwijk Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
26-10-2018

In samenwerking met Seniorweb biedt de Bibliotheek Amstelland cursussen aan, waarin mensen leren een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Dit keer is dat de cursus Werken met de e-overheid. In het persbericht hierbij gaan we daar dieper op in. - De overheid vraagt van burgers hun zaken via internet te regelen. Maar hoe doe je dat als je niet thuis bent op dit gebied? Speciaal hiervoor geeft de Bibliotheek Amstelland de cursus Werken met de e-overheid.

In deze cursus krijg je antwoord op de volgende vragen. Hoe doe je online belastingaangifte, hoe vraag je toeslagen aan en hoe maak je een afspraak met de gemeente? Ook leer je informatie over bijvoorbeeld pensioenopbouw te raadplegen. Door in te loggen met je DigiD (de digitale handtekening voor de overheid) kan je alles vinden over uitkeringen en persoonsgebonden budgetten. Tijdens de cursus komen verschillende overheidswebsites aan de orde, waaronder de site van de SVB, de gemeente en de Belastingdienst. Ook wordt uitgelegd hoe de Berichtenbox van Mijn overheid werkt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Bibliotheek Westwijk in Amstelveen


De cursus Werken met de e-overheid is bedoeld voor mensen die al redelijk thuis zijn op de computer en op internet. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. De eerstvolgende cursus begint op dinsdag 13 november 2018 om 11:00 uur in bibliotheek Westwijk aan het Westwijkplein. De cursus is gratis. Adres: Westwijkplein 1, 1187 LS Amstelveen. Aanmelden voor beide cursussen kan via Anton Furnée:  a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch via 020-6414126.

DigiD (uitgesproken als die-gie-dee) is de naam van een systeem, waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties. De term DigiD is een afkorting van Digitale Identiteit. DigiD is in 2003 gelanceerd onder de naam Nieuwe Authenticatie Voorziening (NAV) en werd ook wel Burgerpin genoemd. Op 5 oktober 2004 werd de naam gewijzigd in DigiD. Vanaf 1 januari 2005 konden alle burgers van Nederland zich bij overheidsorganisaties identificeren via internet en konden alle overheidsinstellingen in Nederland zich gaan aansluiten op DigiD. De Gemeente Enschede was eind 2004 reeds met een proef gestart om haar inwoners via DigiD internetdiensten aan te bieden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.