Bijgewerkt: 22 september 2023

Dick Piet stopt als hoofdredacteur Weekblad

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
03-10-2007

Dick Piet legt per 1 november 2007 het hoofdredacteurschap neer van Argo Press, uitgeefster van Amsterdams Stadsblad, Diemer Courant, Amstelveens Weekblad, Aalsmeerder Courant, Uithoornse Courant en de Ronde Vener.

Ruim veertig jaar werkt Dick Piet (61) al voor deze kranten. Hij begon in 1966 bij Ons Weekblad (Uithoornse Courant) en Het Streekblad (de Ronde Vener).

Nadat uitgeverij Lodewegen & Van der Neut deze lokale huis-aan-huisbladen in 1976 verkocht aan Randstad Publicaties in Aalsmeer (later Weekmedia, onderdeel van PCM Uitgevers), ging hij schrijven voor Nieuwsblad Haarlemmermeer. Vier jaar later, in 1980, werd hij redactiechef van onder meer de Aalsmeerder Courant, Uithoornse Courant en de Ronde Vener, later ook van het Amstelveens Weekblad.

Na eerst een aantal jaren adjunct-hoofdredacteur geweest te zijn, werd Dick Piet in 1999 hoofdredacteur van alle Weekmedia-uitgaven, dus ook van Amsterdams Stadsblad en Diemer Courant.

Tijdens zijn hoofdredacteurschap verkocht PCM Uitgevers Het Parool samen met Weekmedia aan de Belgische Persgroep. Vervolgens werden de nieuwsbladen overgenomen door zakenman Erik de Vlieger, die ze op zijn beurt weer in 2005 overdroeg aan Argo Press. In dat zelfde jaar gingen de kranten – met een totale oplage van ruim een half miljoen exemplaren – over op tabloidformaat.

Dick Piet zal overigens na zijn terugtreden als hoofdredacteur blijven schrijven voor de verschillende kranten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.