Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Delegatie regio Amsterdam bezoekt China

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amsterdam
23-10-2007

Op zaterdag 20 oktober 2007 vertrok een handelsdelegatie vanuit de regio Amsterdam naar de Volksrepubliek China. De delegatie, onder leiding van burgemeester Cohen, bezoekt verschillende Chinese bedrijven en officials- meldt in haar persbericht de Gemeente Amsterdam.

Amstelveen

De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven. Naast burgemeester Cohen wordt de regio bestuurlijk vertegenwoordigd door Lodewijk Asscher (locoburgemeester Amsterdam), Annemarie Jorritsma (burgemeester Almere), Arthur van Dijk (locoburgemeester Haarlemmermeer) en Jan Willem Groot (locoburgemeester Amstelveen).

Ook de Kamer van Koophandel, Amsterdam Partners en vertegenwoordigers van banken, financiële adviseurs en advocatenkantoren nemen deel. De reis is voorbereid door Haven Amsterdam en de diensten Economische Zaken van de gemeente Amsterdam en van de gemeente Amstelveen.

China Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Volksrepubliek China in het Chinees geschreven. (Fonetisch: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó)


Steden

Steden die bezocht worden zijn Beijing, Tianjin, Qingdao en Shenzhen. In Beijing en Qingdao worden uitgebreide seminars georganiseerd waarbij vertegenwoordigers van het bedrijfsleven inhoudelijke presentaties zullen geven over de mogelijkheden die de regio Amsterdam biedt als toegangspoort tot Europa voor Chinese bedrijven die onder eigen naam willen gaan exporteren.

Ook zal een aantal grote Chinese bedrijven worden bezocht zoals Lenovo, Haier en Huawei. Burgemeester Cohen heeft in Beijing een ontmoeting met zijn collega burgemeester Wang Qishan. Die bracht in maart jl. een bezoek aan Amsterdam.

Doel

Het doel van de reis is; ‘Het aantrekken van bedrijven en van lading, het aantrekken van toeristen en van studenten, het bevorderen van de wederzijdse handel tussen de Amsterdamse regio en China, en het bevorderen van culturele en sportieve betrekkingen.”

Externe link: China op WikipediaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.